Jedinečné kokosové sušenky, které vypadají jako nadýchaný sníh

Kokosové sušenky musí být na seznamu oblíbených receptů každého fanouška kokosu. Dobrou zprávou je, že si kokosky na Vánoce nemusíte kupovat v obchodě. Velmi jednoduše si je připravíte doma ve své kuchyni. Dnes vám přinášíme nejlepší recept na kokosové sušenky, jaký jste kdy ochutnali.

Co budete potřebovat?

Na tento recept potřebujete hodně surovin, ale nemusíte z toho mít strach. Většina z nich je velmi levná. Navíc vám poradíme, jak všechny snadno zpracovat a vytvořit vynikající kokosky. Na piškot potřebujete:

  • hladká mouka – 375 g,
  • máslo – 250 g,
  • moučkový cukr – 125 g,
  • žloutky – 2 ks,
  • citronová kůra – ½ citronu.

Na kokosové pusinky:

Čtěte také: Udělejte si radost čokoládovým řezem

  • bílky – 3 ks,
  • kokosová mouka – 180 g,
  • krupicový cukr – 210 g.

Na žloutkový krém:

  • žloutky – 3 ks,
  • krupicový cukr – 94 g,
  • voda – 38 g,
  • máslo – 180 g,
  • vanilkový extrakt – 2 lžičky,
  • jahodová marmeláda.

Na čokoládovou polevu:

  • hořká čokoláda – 100 g,
  • kokosový olej – 25 g.

Pracovní postup

Smíchejte mouku s cukrem, máslem a nastrouhanou citronovou kůrou. Promíchejte. Přidejte žloutky a vypracujte těsto. Rozdělte ho na menší části. Všechny (kromě jednoho) zakryjte fólií a vložte do lednice. Jeden kousek rozválejte na sílu 4-5 mm. Vykrájejte do něj kolečka o průměru 6 cm. Kolečka upečte na plechu vyloženém pečicím papírem o teplotě 180 stupňů po 7-8 minut. Bílky vložte do hluboké mísy a zahřejte ve vodní lázni. Přidejte cukr a promíchejte. Zahřejte na 72 stupňů. Poté teplé bílky vyšlehejte. Přidejte k nim kokos a promíchejte. Lžící z nich vytvarujte pusinky na pečicí papír.

zinoti.lt

Upečte je v předehřáté troubě na 100 stupňů po dobu 70-80 minut. Do hrnce nasypte cukr, vodu a sirup svařte na minimum. V míse rozšlehejte žloutky. Sirup zahřejte na 123 stupňů, nalijte do žloutků a šlehejte do vychladnutí. Postupně přidávejte máslo o pokojové teplotě. Přidejte vanilku a prošlehejte. Upečený piškot potřete marmeládou a cukrářským sáčkem potřete krémem. Na vršek položte pusinku. Vložte do lednice ztuhnout. Nakonec spodní část namočte do rozpuštěné čokolády. Sušenky nechte přes noc v lednici.

Zdroj: zinoti.lt