Milujete pusinky z vaječných bílků? Jestli patříte mezi milovníky této sladkosti, tento dezert vám bude chutnat. Jedná se totiž o klasickou roládu, ale místo těsta je vnější část z pusinek. A máte-li doma nějaké bílky navíc, které potřebujete zpracovat, tento recept se na to skvěle hodí. Vyzkoušejte ho a sami uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale i všichni ve vašem okolí.
Co budete potřebovat?
Rolády se vždy skládají ze dvou částí. Jednou z nich je vrchní těsto a druhou lahodná náplň. Tento recept není jiný, ale těsto je naprosto jedinečné. Uděláte si ho totiž podobně jako klasické pusinky. A jakmile uděláte vše správně, pochutnáte si na vynikajícím dezertu. Na výrobu těsta z pusinek budete potřebovat:
- vaječné bílky – 200 gramů (cca 6 velkých vajec),
- moučkový cukr – 300 gramů,
- citronová šťáva – 1 lžička,
- kukuřičný škrob – 40 gramů.
Na jemný krém:
- smetana ke šlehání – 300 gramů,
- moučkový cukr – 30 gramů,
- smetanový sýr – 180 gramů.
Pracovní postup
Troubu si předehřejte na 150 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. V míse vyšlehejte bílky na střední rychlost. Postupně přidávejte moučkový cukr a pokračujte ve šlehání. Zvyšte rychlost a pokračujte, dokud nezískáte lesklou směs. Přidejte citronovou šťávu a kukuřičný škrob. Jemně promíchejte a směs rozetřete rovnoměrně na plech. Pečte po dobu 30-40 minut. Poté nechte pusinky zcela vychladnout a mezitím si připravte krém.
V čisté mísy smíchejte smetanu s moučkovým cukrem. Přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud nezískáte hladkou směs. Pusinky oddělte od pečicího papíru a položte je na kuchyňskou utěrku. Rovnoměrně rozetřete krém na plát pusinek a u okrajů nechte nějaké místo. Pomocí utěrky vytvořte roládu. Položte roládu opatrně na talíř a vložte do lednice minimálně na 30 minut. Nakonec ho ozdobte moučkovým cukrem, rozpuštěnou čokoládou nebo čerstvým ovocem.
Zdroj: kuhinja-zdravlje.xyz