Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 1 kostka droždí (asi 50 g)
- 100 ml oleje
- 300 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- Trocha soli
- Špetka sody
Na Náplň:
- Hustý pudink
- Džemy
- Tvaroh s rozinkami
- Mák
- Ořechy nebo jakýkoliv jiný náplň podle vaší preference
Postup:
- Příprava Mléka:
- Do mléka přidejte 2 lžíce cukru a zahřejte ho.
- Příprava Těsta:
- V misce smíchejte mouku, trochu soli a špetku sody.
- Rozdrobte droždí do poloviny ohřátého mléka a nechte vzejít.
- Mléko s droždím a olejem nalijte do misky s moukou, solí a sodou.
- Přidejte zbylou polovinu mléka a vytvořte těsto. Těsto by nemělo příliš lepit na ruce. Pokud potřebujete, můžete si ruce olejovat.
- Formování Bucht:
- Vytvořte z těsta placky a vykrajujte čtverce.
- Naplňte uvařeným pudinkem (případně posypejte čokoládovými lupínky) a zabalte.
- Položte vytvarované bochánky vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete olejem vršek a boky každé housky, aby se po upečení snadno oddělily.
- Pečení:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 40-45 minut. Každá trouba může mít jinou teplotu, takže sledujte proces pečení.
- Dokončení:
- Housky ještě teplé potřete studeným mlékem, do kterého můžete přidat vanilkový cukr.
- Po vychladnutí posypeme cukrem a můžete si pochutnat!
Reklama