Jemné a rychlé staročeské buchty s krémovou náplní a rozinkami

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí (asi 50 g)
  • 100 ml oleje
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • Trocha soli
  • Špetka sody

Na Náplň:

  • Hustý pudink
  • Džemy
  • Tvaroh s rozinkami
  • Mák
  • Ořechy nebo jakýkoliv jiný náplň podle vaší preference
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava Mléka:
    • Do mléka přidejte 2 lžíce cukru a zahřejte ho.
  2. Příprava Těsta:
    • V misce smíchejte mouku, trochu soli a špetku sody.
    • Rozdrobte droždí do poloviny ohřátého mléka a nechte vzejít.
    • Mléko s droždím a olejem nalijte do misky s moukou, solí a sodou.
    • Přidejte zbylou polovinu mléka a vytvořte těsto. Těsto by nemělo příliš lepit na ruce. Pokud potřebujete, můžete si ruce olejovat.
  3. Formování Bucht:
    • Vytvořte z těsta placky a vykrajujte čtverce.
    • Naplňte uvařeným pudinkem (případně posypejte čokoládovými lupínky) a zabalte.
    • Položte vytvarované bochánky vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
    • Potřete olejem vršek a boky každé housky, aby se po upečení snadno oddělily.
  4. Pečení:
    • Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 40-45 minut. Každá trouba může mít jinou teplotu, takže sledujte proces pečení.
  5. Dokončení:
    • Housky ještě teplé potřete studeným mlékem, do kterého můžete přidat vanilkový cukr.
    • Po vychladnutí posypeme cukrem a můžete si pochutnat!
Reklama