Jogurtové koblihy chutnají úžasně a nepotřebujete droždí!

Domácí koblihy vždy chutnají lépe než z obchodu. Hodně lidí se ale obává práce s droždím nebo se jim jednoduše do výroby domácích koblih nechce. Možná vám to nikdy nenapadlo, ale skvěle se do nich hodí jogurt. Velkou výhodou je, že díky němu nemusíte používat droždí a připravíte koblihy mnohem rychleji než obvykle. A budou nádherně vláčné a měkké. Jak na to?

Co budete potřebovat?

Na domácí koblihy potřebujete 2 ½ hrnku mouky, 250 ml přírodního jogurtu, 5 lžic cukru, 1 vejce, 3 polévkové lžíce oleje, ½ čajové lžičky jedlé sody, špetku soli a olej na smažení. Oleje budete potřebovat poměrně velké množství, protože koblihy musí být do poloviny ponořené v oleji, aby se správně prosmažily. Nemusíte se ale ničeho obávat, protože smažení koblih není nijak složité. Na posypání si můžete připravit také moučkový cukr, jestli ho máte na koblihách rádi.

Pracovní postup

Na přípravu koblih se připravte předem a vyndejte na kuchyňskou linku vše, co budete potřebovat. Nejlépe se vám totiž bude pracovat s ingrediencemi o pokojové teplotě. V míse smíchejte jogurt, vejce, sůl a cukr. Přidejte jedlou sodu a 3 lžíce oleje. Vše důkladně promíchejte. Potom do směsi postupně přidávejte prosátou mouku a míchejte. Těsto musí být měkké a pružné. Podle potřeby můžete přidat další mouku nebo trochu více jogurtu (případně mléka).

Čtěte také: Jak si připravit naložené okurky? Vyzkoušejte několik tipů

https://www.babcineprzepisy.pl/

Vypracované těsto zabalte do potravinářské fólie a odložte na 25 minut. Těsto následně rozdělte na dvě stejně velké části a vyválejte z něj plát o tloušťce 1 centimetr. Sklenicí vykrájejte z těsta kolečka a do jejich středu udělejte malý otvor.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Do pánve nalijte správné množství oleje a smažte koblihy z obou stran, dokud nebudou nádherně zlaté. Jakmile budou hotové, přendejte je na ubrousek nebo papírovou utěrku. Díky tomu se zbavíte přebytečného tuku. Po vychladnutí je můžete pocukrovat a užít si jejich jedinečnou chuť.

Zdroj: babcineprzepisy.pl