Kdoulový sirup je ideální na posílení imunity v zimě

Víte, co je kdoule? V posledních letech je toto ovoce v Čechách velmi populární a někteří lidé si ho dokonce pěstují na své zahradě. Možná vás to nikdy nenapadlo, ale právě z těchto plodů si můžete připravit vynikající a velmi zdravý sirup, který bude fungovat jako doplněk stravy na podzim a během zimních měsíců. Posílíte si imunitní systém a zajistíte si zdraví po všechny chladné měsíce.

Reklama

Domácí sirupy obsahují vše, co potřebujete

Mnoho lékařů vám to neprozradí, ale pro svou imunitu a pevné zdraví nepotřebujete doplňky stravy z lékárny. Místo toho vám mnohem lépe poslouží vitamíny a minerály, které získáte z přírody. Kdoulový sirup je nejen velmi chutný, ale také obsahuje hodně vitamínu C, zinek, hořčík nebo železo. Navíc ho velmi jednoduše začleníte do svých běžných dnů, když ho přidáte do čaje nebo do dezertů. Jeho sladko-kyselá chuť a nádherná vůně vás bude snadno provázet celou zimu.

Shutterstock

Jak si vyrobit kdoulový sirup?

Na výrobu kdoulového sirupu potřebujete jen 1 kilogram čerstvé kdoule a 400 gramů cukru. Ovoce jednoduše opláchněte, osušte a odstraňte semínka. Nakrájejte ho na tenké plátky nebo malé kousky a vložte do čisté sklenice. Přidejte ho postupně a každou vrstvu zasypte lžící cukru. Nakonec zbytek cukru nasypte na vršek kdoule, zakryjte a nádobu postavte na chladné místo. Po dvou až třech dnech se vraťte. Slijte šťávu, která se tam objevila a přesuňte ji do menších lahví nebo jiných (uzavíratelných) nádob.

Používání sirupu

Před použitím se vždy podívejte, jestli sirup nezačal kvasit. To se může stát, když ho skladujete příliš dlouho nebo ne příliš teplém místě. Poznáte to podle drobných bublinek, které se začnou v sirupu tvořit. Jestli je v pořádku, dochuťte si kdoulovým sirupem svůj černý čaj. Nejen, že si vážně pochutnáte, ale také posílíte svůj imunitní systém. Jen počkejte, až se čaj vylouhuje, vyndejte byliny (nebo sáček) a poté přidejte malou lžičku sirupu.

Zdroj: svetovakuchyna.sk

Reklama