Krásné koblížky s čokoládovou polevou a sladkou náplní

Koblihy jsou nejlepší snídaní, kterou můžete připravit pro svou rodinu. Nejsou samozřejmě ideální na každý den, ale jednou za čas si je zaručeně vychutnáte. Dnes vám přinášíme recept na vynikající koblihy s čokoládou a šlehačkou. Tato kombinace zajistí, že z talíře zmizí velmi rychle a všichni členové domácnosti budou velmi spokojení.

Co budete potřebovat?

Tyto koblihy se připravují z kvásku, takže budete mít i trochu zdravých složek. Budete potřebovat ingredience na kvásek a poté suroviny na samotné těsto na koblihy a věci na ozdobu a dochucení koblížků. Na kvásek potřebujete:

  • čerstvé droždí – 50 g,
  • cukr – 1 čajová lžička,
  • žitná mouka – 3 lžíce,
  • teplé mléko – 125 ml.

Těsto na koblihy:

Čtěte také: Jak si můžete vyrobit předkrm z ředkviček a okurek?

  • kvásek – celý,
  • polohrubá mouka – 700 g,
  • vaječné žloutky – 8 ks,
  • cukr – 100 g,
  • mléko – 250 ml,
  • olej – 100 g,
  • olej – 3 lžíce.

Ingredience na dochucení:

  • džem nebo marmeláda,
  • tuk na smažení,
  • mléčná čokoláda – 200 g,
  • smetana (30 % tuku) – 250 g,
  • cukr – 1 lžička.

Pracovní postup

Na kvásek smíchejte všechny suroviny, promíchejte a nechte 15-20 minut kynout. Na těsto prosejte mouku a přidejte kvásek. Do jiné mísy přidejte žloutky a cukr. Vyšlehejte na pěnu. Poté přidejte mouku s kváskem. Mléko zahřejte a rozpusťte v něm máslo. Ingredience promíchejte a přidávejte teplé mléko s máslem. Nakonec přidejte olej a pokračujte v hnětení. Těsto odložte na teplé místo, aby znovu vykynulo. Musí zdvojnásobit svůj objem.

Z těsta vykrojte kolečka pomocí sklenice. Doprostřed dejte půlku lžičky džemu a uzavřete ji uvnitř. Koblížky nechte dalších 20 minut odpočívat. Potom je usmažte dozlatova na rozpáleném tuku. Bude to trvat asi 2-3 minuty z každé strany. Položte je na papírovou utěrku nebo ubrousek a vychladnout na pokojovou teplotu. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě, vyšlehejte smetanu s cukrem. Všechny koblihy podélně rozkrojte. Naplňte je připravenou šlehačkou a nakonec vrchní část namočte do rozpuštěné čokolády.

Zdroj: woman.tiscali.cz