Kuřecí stehna s petrželovou nádivkou a pečenými bramborami

Většina lidí miluje kuřecí prsa, ale také ze stehen si připravíte vynikající a příjemně sytý pokrm. Když do něj připravíte tu nejlepší nádivku, maso nebude vůbec suché. A k tomu přidejte brambory jako přílohu. Tento pokrm je vynikající pro všechny rodiny, které si chtějí pochutnat na kuřecím mase a potřebují trochu větší porci udělat najednou.

Reklama

Co budete potřebovat?

Čerstvá kuřecí stehna jsou samozřejmě základem, na který nesmíte zapomínat. Jinak nepotřebujete nic zvláštního. I přesto si připravíte vynikající petrželovou nádivku, která zajistí nezapomenutelnou chuť masa. Na výrobu si přitom nemusíte kupovat téměř nic, protože pokrm připravíte z pár jednoduchých surovin:

  • kuřecí stehna – 4 ks,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • červená paprika – podle chuti,
  • olej – malé množství,
  • brambory – 1 kg,
  • chléb – 4 krajíce,
  • vejce – 3 ks,
  • petrželka – 1 velká hrst.

Pracovní postup

Celá kuřecí prsa potřete solí a pepřem. Poté je nechte odpočívat v lednici. Mezitím si připravte brambory. Oškrábejte je, přidejte k nim trochu oleje a červenou papriku. Vše důkladně promíchejte. Na náplň si namočte velké krajíce chleba. Poté je vyždímejte, přidejte k nim vejce, hrst nakrájené petrželky, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Touto směsí naplňte kuřecí stehna. Pekáč nebo hluboký plech vymažte tukem, aby se maso ani brambory nepřipekly k pekáči.

Shutterstock

Maso vložte do pekáče a kolem něj rozprostřete připravené brambory. Vše zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte jídlo takto po dobu 30 minut. Poté odstraňte alobal, maso potřete šťávou a obraťte brambory. Pokračujte v pečení, dokud nebude maso zcela hotové. Brambory můžete ještě posypat nasekanou petrželkou. Až bude maso hotové, vyndejte ho z trouby a nechte ho nějakou dobu odpočinout. Poté ho naservírujte a vychutnejte si každé sousto. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama