Květáková krémová polévka s uzenou šunkou chutná dokonale!

Polévky neodmyslitelně patří k podzimnímu období. Krémové polévky jsou také velmi populární a jednu si můžete připravit i z květáku. Jde o skvělou možnost, jak zeleninu zpracovat a zároveň dostat do své rodiny více vitamínů. Přitom je její výroba velmi jednoduchá, což je u těchto pokrmů velmi důležité. Zkuste dnešní recept a jistě si všichni pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Čerstvá zelenina je plná vitamínů a minerálů, které potřebujete během sychravého počasí. Připravte si květákovou polévku a spojíte příjemné s užitečným. Nejen, že si pochutnáte, ale také doplníte hodně prospěšných látek do svého těla. A přitom na výrobu nepotřebujete téměř nic, takže vás pokrm bude stát jen pár korun. Na výrobu si připravte:

  • květák – 60 dkg,
  • uzená šunka – 15 dkg,
  • česnek – 3 stroužky,
  • smetana na vaření – 2 dl,
  • zakysaná smetana – 2 lžíce,
  • estragon – špetka,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • olivový olej – 2 lžíce.
Shutterstock

Pracovní postup

Polévky jsou obvykle velmi jednoduché na přípravu. To je jejich největší kouzlo. Dokonce i květákovou polévku si připravíte velmi jednoduše a rychle. Stačí, když květák rozdělíte na jednotlivé růžičky a vložíte je do hrnce. Zalijte je dostatečným množstvím vody, přidejte olej, koření a takto květák vařte, dokud nebude měkký. Až bude květák měkký, rozmixujte ho tyčovým mixérem, přidejte smetanu a zakysanou smetanu.

Shutterstock

Nakonec přidejte také prolisovaný česnek. Šunku si nakrájejte na malé kostičky a zasypte s nimi polévku, než ji znovu začnete vařit. Poté ji nechte prohřát, abyste ji mohli ihned konzumovat. Nezapomeňte polévku ochutnávat, abyste do ní přidali správné množství koření. Jestli bude zapotřebí, můžete ji pochopitelně ještě dosolit nebo více opepřit. Podávat ji můžete s kouskem pečiva nebo jen samotnou. A při podávání je dobré přidat také čerstvou pažitku nebo petrželku. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama