Máte-li doma květák a netušíte, co z něj udělat, zkuste tento jedinečný recept. Dáte dohromady květák, kuře a sýrovou omáčku, což je ta nejlepší kombinace pod sluncem. Uvidíte, že si pochutná celá rodina a ani děti nebudou tušit, že snědli květák. To je možná největší výhoda tohoto receptu. A navíc je poměrně levný, protože na něj potřebujete jen kousek kuřecího masa, které je ze surovin nejdražší.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto rodinného pokrmu potřebujete jen pár věcí. A to i přesto, že se jedná o kombinaci hned několika hlavních surovin do jednoho pokrmu. Hlavně jde o velmi jednoduché jídlo, které připravíte během chvilky a pochutnají si úplně všichni, včetně dětí. Zkuste tento jedinečný recept a zajisté se vám budou sbíhat sliny. Na výrobu jídla potřebujete:
- květák – 1 ks,
- staré housky nebo chléb – 3 ks,
- petržel – podle chuti,
- vejce – 1 ks,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- kuřecí prsa – 2 ks,
- hořčice – podle chuti,
- rozmarýn – podle chuti,
- tvrdý sýr – 150 gramů,
- máslo – 5 dkg,
- mouka – 6 dkg,
- horké mléko – 5 dl.
Pracovní postup
Uvařte si květák, aby byl krásně měkký, ale ne příliš měkký. Rozmačkejte ho a smíchejte s pár houskami nebo starým chlebem. Přidejte vejce, sůl, pepř a petržel (klidně z mrazáku). Smíchejte všechno dohromady, abyste získali hmotu podobnou těstu na knedlíky. Namočte si ruce a vytvarujte z hmoty jednotlivé knedlíky. Nemusí být vůbec velké. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete, přidejte hořčici a rozmarýn. Položte je na plech a upečte v troubě, stejně jako knedlíky.
Knedlíky a maso pečte v oddělených nádobách. Udělejte si sýrovou omáčku z másla, mouky, horkého mléka a nakonec přidejte sýr. Můžete dochutit solí a pepřem. Zapékací mísu vymažte šťávou z upečeného masa. Vyskládejte květákové knedlíky, doprostřed položte maso, trochu omáčky, maso a vše nakonec zalijte znovu sýrovou omáčkou. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 30 minut na horní a spodní pečení. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com