Zmrzlinové dorty jsou velmi dobré a osvěžující. Jestli hledáte recept na něco podobného a milujete zmrzlinu Vienetta, tento recept si zamilujete. Nezískáte z něj sice zmrzlinu, ale velmi dobrý a jemný dezert. Jemný piškot, dva druhy krémů, šlehačka a nakonec strouhaná čokoláda se spojí v nejlepší a osvěžující dezert, který si vychutnáte při každé příležitosti. Nejen vy, ale také vaše návštěvy nebo děti si na něm pochutnají. Navíc ho vytáhnete z lednice, takže vás příjemně osvěží i během horkého léta.
Co budete potřebovat?
Ingredience, které potřebujete na tento recept mohou na první pohled vypadat složitě, ale není to pravda. Všechny složky zpracujete velmi snadno a získáte ten nejlepší dezert. Nezáleží na tom, jestli ho potřebujete jen na víkendové odpoledne nebo pro návštěvu. Na talíři vypadá skvěle, chutná ještě lépe a jeho výroba je mnohem jednodušší, než si myslíte. Na piškot si připravte:
- vaječné bílky – 10 ks,
- cukr – 10 lžic,
- mouka – 10 lžic,
- prášek do pečiva – ½ balíček,
- mléko – 1 ½ dl.
Na vanilkový krém:
- vaječné žloutky – 5 ks,
- cukr – 5 lžic,
- vanilkový pudinkový prášek – 1 balíček,
- mléko – 4 dl,
- máslo – 25 dkg,
- vanilkový extrakt – podle chuti.
Na čokoládový krém:
- vaječné žloutky – 5 ks,
- cukr – 5 lžic,
- čokoládový pudinkový prášek – 1 balíček,
- mléko – 4 dl,
- máslo – 25 dkg.
Na ozdobu:
- smetana ke šlehání,
- strouhaná hořká čokoláda.
Pracovní postup
V první řadě si připravte piškot. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něj těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut. Až po upečení vychladne, pokapejte ho 1 ½ dl mléka. Na vanilkový krém smíchejte žloutky s cukrem, pudinkovým práškem, mlékem a vanilkou. Za stálého míchání vařte krém, dokud nezhoustne. Nechte ho trochu vychladnout a přidejte máslo.
Čokoládový krém připravte stejným způsobem jako vanilkový. Uvařte ho za stálého míchání, nechte trochu vychladnout a přidejte máslo. Poté dejte vše dohromady. Na vychladlý piškot naneste rovnoměrně čokoládový krém, poté naneste vanilkový krém a nakonec vše ozdobte vyšlehanou šlehačkou a zasypte nastrouhanou čokoládou. Hotový dezert vložte na několik hodin do lednice (klidně i přes noc), protože poté půjde nádherně krájet. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com