Ovocné knedlíky jsou jedním z typických pokrmů na každé léto. Bez nich jednoduše nebude váš letní jídelníček kompletní. V horkém létě vám stačí jen pár knedlíků, abyste byli sytí a čerstvé ovoce máte jistě neustále po ruce. Proto je jejich příprava nejen snadná, ale také velmi dobrá. Použít můžete jakékoli ovoce, které máte doma. Nejlepší jsou samozřejmě jahody, maliny nebo borůvky.
Co budete potřebovat?
Příprava v páře je zdravá, snadná a knedlíky budou neuvěřitelně nadýchané. Jako náplň nemusíte používat jen ovoce. Stejně dobře budou chutnat s mákem, sýrem nebo bobulemi. Záleží pouze na vás. Těsto bude stále stejné, jen se sami rozhodnete o náplni. Představíme vám základní recept na tyto jemné knedlíky a náplň necháme na vás. Na výrobu potřebujete:
- kefír – 1 hrnek,
- mouka – 2-3 hrnky,
- vejce – 1 ks,
- cukr – 1-2 lžíce,
- slunečnicový olej – 3 lžíce,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- vanilin – podle chuti,
- čerstvé ovoce – podle chuti.
Pracovní postup
V hluboké míse smíchejte kefír, vejce, cukr, slunečnicový olej, sůl, vanilin a mouku. Směs důkladně promíchejte. Malé množství mouky smíchejte s práškem do pečiva vetřete ho do těsta. Jedině tak bude prášek fungovat správně a těsto vykyne. Celé těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte na 30 minut do lednice. Nechte těsto odpočívat, než s ním budete dál pracovat. Tato doba je pro něj velmi důležitá, a proto tento krok nesmíte přeskočit.
Poté z něj kousek uloupněte a udělejte si placku. Doprostřed položte náplň, posypte cukrem a zabalte těsto do tvaru knedlíku. Před vařením položte do hrnce napařovací vějíř a vodu nechte jen na dně hrnce. Položte knedlíky do vějíře a nechte mezi nimi malou vzdálenost. Zakryjte hrnec poličkou a nechte knedlíky napařovat po dobu 5 minut. hotový pokrm vložte do mísy a přidejte k nim máslo. Tím zajistíte, že se neslepí dohromady. Anebo je položte dost daleko od sebe, aby se nedotýkaly.
Zdroj: poshepky.com