Lívance a palačinky patří mezi nejoblíbenější sladkou snídani, jakou si můžete připravit doma. Jestli chcete ochutnat nejnadýchanější lívance, jaké jste kdy viděli, musíte vyzkoušet tento recept. Je neuvěřitelně jednoduchý a potřebujete na něj jen pár surovin, které máte zaručeně ve své kuchyni. Zkuste je a uvidíte, že jsou velmi snadné a lepší jste nikdy nejedli. Vaše děti budou nadšené, když jim k snídani připravíte takovou dobrotu.
Co budete potřebovat?
Na výrobu těchto vynikajících lívanců nepotřebujete žádné zvláštní suroviny. Připravte si 2 vejce, 1 polévkovou lžíci cukru, špetku soli, 300 ml kefíru, špetku prášku do pečiva, 9 polévkových lžic pšeničné mouky, 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje a ovoce podle chuti. Použít můžete meruňky, švestky, lesní plody nebo jiné ovoce, které budete mít doma zrovna po ruce. Záleží pouze na vás, jaké ovoce použijete. Myslete jen na to, že podle toho bude výsledek sladší nebo kyselejší.
Způsob přípravy
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, až začnete s přípravou. V míse smíchejte vejce se solí, cukrem, kefírem a práškem do pečiva. Vše promíchejte metličkou, dokud nebude směs homogenní. Po lžících přidávejte prosátou mouku, abyste měli výsledné tělo husté, ale ne příliš moučné. Přilijte do těsta olej a znovu důkladně promíchejte. Ještě před přípravou si nakrájejte ovoce na malé kousky, protože je budete přidávat do těsta a jistě nechcete lívance příliš velké.
Na pánvi rozehřejte olej a po lžících přidávejte těsto. Vytvořte menší lívance a na jejich povrch rozložte nakrájené ovoce
Nalijte na ně další polévkovou lžíci těsta. Tím ovoce skryjete uvnitř lívanců.
Pánev zakryjte pokličkou a smažte je na mírném ohni, dokud nebudou hotové. Jakmile budou z jedné strany, obraťte lívance a smažte také z druhé strany, dokud nebudou zlaté.
Výsledkem budou velmi chutné a voňavé lívanečky plněné ovocem, které můžete podávat se zakysanou smetanou k snídani.
Zdroj: deliciousrecipesone.com