Nadýchaný dezert bez mléka si vychutná každý!

Jemný a nadýchaný dort je vždy skvělou možností, když potřebujete něco snadného pro rodinu i návštěvy. Když použijete želatinu, a nakonec ho zalijete rozpuštěnou čokoládou, užijete si tu nejlepší chuť a zároveň nestrávíte v kuchyni velké množství času. Získejte nový recept na úžasný dezert, který si vychutnáte v každém počasí. V horku ho stačí vložit do lednice, aby se čokoláda neroztekla.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento dezert nepotřebujete žádné mléko, takže se skvěle hodí pro všechny, kdo mají chuť na sladké a snaží se tomuto produktu vyhnout. Na druhou stranu se v receptu nachází máslo, takže není vhodný pro jedince s alergií na laktózu. Nicméně je celý dezert velmi jemný a chutný. V létě ho dejte do lednice a příjemně vás osvěží. Na výrobu potřebujete:

  • vaječné bílky – 4 ks,
  • cukrový sirup – 4 lžíce,
  • kyselina citronová – 1 čajová lžička,
  • želatina – 1 sáček,
  • voda – 1 sklenice,
  • čokoláda – 100 gramů,
  • máslo – 50 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě namočte želatinu do sklenice vody a nechte asi hodinu odstát. Poté vyšlehejte bílky s tuhé pěny a jemně do nich přidejte kyselinu citronovou s cukrovým sirupem. Ten si také musíte připravit předem a nechat do vychladnout na pokojovou teplotu. Želatinu zahřejte ve vodě. Dávejte na ni pozor, protože se nesmí začít vařit. Přidávejte ji následně tenkým proudem do bílků, a přitom neustále míchejte. Tím vše promícháte a budete mít připravenou směs na samotný dezert.

Shutterstock

Ve vodní lázni si rozpusťte tabulku čokolády. Použít můžete mléčnou i hořkou čokoládu. Přidejte do ní máslo, aby byla poleva krémovější a lépe držela na dezertu. Nalijte čokoládu do formy a vložte ji na 5-10 minut do lednice. Až čokoláda ztuhne, naneste do formy připravenou směs z bílků a vložte ji na dalších hodinu do lednice. Před podáváním dezert otočte na talíř, aby se čokoláda dostala na vršek. Výsledek bude nádherný a velmi chutný. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: poshepky.com

Reklama