Jemný a nadýchaný dort je vždy skvělou možností, když potřebujete něco snadného pro rodinu i návštěvy. Když použijete želatinu, a nakonec ho zalijete rozpuštěnou čokoládou, užijete si tu nejlepší chuť a zároveň nestrávíte v kuchyni velké množství času. Získejte nový recept na úžasný dezert, který si vychutnáte v každém počasí. V horku ho stačí vložit do lednice, aby se čokoláda neroztekla.
Co budete potřebovat?
Na tento dezert nepotřebujete žádné mléko, takže se skvěle hodí pro všechny, kdo mají chuť na sladké a snaží se tomuto produktu vyhnout. Na druhou stranu se v receptu nachází máslo, takže není vhodný pro jedince s alergií na laktózu. Nicméně je celý dezert velmi jemný a chutný. V létě ho dejte do lednice a příjemně vás osvěží. Na výrobu potřebujete:
- vaječné bílky – 4 ks,
- cukrový sirup – 4 lžíce,
- kyselina citronová – 1 čajová lžička,
- želatina – 1 sáček,
- voda – 1 sklenice,
- čokoláda – 100 gramů,
- máslo – 50 gramů.
Pracovní postup
V první řadě namočte želatinu do sklenice vody a nechte asi hodinu odstát. Poté vyšlehejte bílky s tuhé pěny a jemně do nich přidejte kyselinu citronovou s cukrovým sirupem. Ten si také musíte připravit předem a nechat do vychladnout na pokojovou teplotu. Želatinu zahřejte ve vodě. Dávejte na ni pozor, protože se nesmí začít vařit. Přidávejte ji následně tenkým proudem do bílků, a přitom neustále míchejte. Tím vše promícháte a budete mít připravenou směs na samotný dezert.
Ve vodní lázni si rozpusťte tabulku čokolády. Použít můžete mléčnou i hořkou čokoládu. Přidejte do ní máslo, aby byla poleva krémovější a lépe držela na dezertu. Nalijte čokoládu do formy a vložte ji na 5-10 minut do lednice. Až čokoláda ztuhne, naneste do formy připravenou směs z bílků a vložte ji na dalších hodinu do lednice. Před podáváním dezert otočte na talíř, aby se čokoláda dostala na vršek. Výsledek bude nádherný a velmi chutný. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: poshepky.com