Snídaně je základem celého dne. Proto byste ji neměli odbýt jen něčím rychlým po cestě do práce. V klidu si ke své snídani sedněte a vychutnejte si ji. Dnes se podíváme na nový recept, který zaručeně zařadíme mezi své oblíbené. Je totiž levný, jednoduchý a rychlý. Palačinky, vafle i francouzské toasty chutnají skvěle, ale ke snídani si můžete dát i lahodnou zeleninu.
Každý z nás alespoň jednou za čas s radostí vyzkouší něco nového a netradičního. A přesně takový je dnešní recept. Existuje mnoho nápadů na snídani, které můžete najít online a většina z nich je velmi jednoduchá. Na tuto snídani budete potřebovat jen několik základních ingrediencí a malé množství svého času. Uvidíte, že je recept úžasně jednoduchý a výsledek velmi chutný.
Co budete potřebovat?
Je to velmi jednoduché. Na výrobu této vynikající snídaně budete potřebovat jen tři rajčata, olivový olej, jarní cibulky, 50 gramů sýra mozzarella, tři vejce, sůl, pepř a majonézu. Je to velmi málo a většina ingrediencí je levná, takže si užijete mnoho chutí za málo peněz. Vaše rodina navíc bude nadšená, že jim připravíte něco jiného a velmi netradičního.
Pracovní postup
V první řadě budete muset odříznout stopku nebo horní část rajčete.
Jakmile budete mít rajčata připravená, vezměte si lžíci a vydlabejte s její pomocí jádřince z vnitřní části každého rajčete.
Jarní cibulku nakrájejte na malé kousky a do každého rajčete trochu přidejte. Na cibulku položte čtvereček z plátkového sýra. Do každého rajčete budete potřebovat jediný plátek.
Do každého rajčete rozklepněte opatrně jedno vejce. Potom si připravte zapékací formu a vymažte ji větším množstvím olivového oleje a vykládejte do formy připravená rajčata. Každé z rajčat nezapomeňte posypat špetkou soli, pepře a přidejte na vršek ještě jarní cibulku. Jestli máte rádi majonézu, můžete ji pokapat na vršku.
Ještě chvilku a máte hotovo!
Zbývající mozzarellu nastrouhejte a část dejte na rajčata.
Jakmile budete mít rajčata takto připravená, můžete je vložit do trouby předehřáté na 200 stupňů a péct po dobu 25 minut.
Po upečení je nechte vychladnout a potom si rajčata vychutnejte jako příjemnou a lahodnou snídani.
Všechny kroky jsou jednoduché a tento recept na YouTube získal již 10 milionů zhlédnutí, takže byste ho rozhodně měli vyzkoušet i vy!