Nejlepší škvarkové pagáče

dsc07819

Postup:

Na pracovní desku nebo do misky nasypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek do níž nasypeme cukr, rozmělní droždí a zalijeme teplým mlékem.
Když vyjde kvásek, vmícháme do mouky a přidáme i 1 lžíci sádla, změklé máslo, celé vejce, sůl, zbylé mléko. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce.
Těsto poprášíme moukou a přendáme do misky. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Mleté škvarky smícháme se zbylou mastí – pokud jsou málo slané dochutíme solí.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tenký plát a potřeme 1/3 škvarkové směsi. Následně těsto přendáme – spodní a vrchní okraj směrem do středu a pravý a levý okraj směrem do středu. Obrátíme a necháme 10 minut odpočívat. Tento postup ještě dvakrát zopakujeme.
Poté, jak necháme těsto naposled odpočívat, rozválíme ho na tloušťku přibližně 1 – 1,5 cm a z těsta vykrajujeme jednotlivé pagáčiky – můžeme použít pohár nebo vykrajovátko. Na vrch pagáčiky můžeme otisknout mřížku na protlačování brambor, abychom získali pěkný mřížovím vzor.
Pagáčiky přendáme na plech vyložený papírem na pečení a dokud se trouba rozehřeje, necháme je na plechu ještě podkynout (15-20 minut). Pečeme při teplotě 200 stupňů, dokud pagáčiky nejsou na povrchu zlatistohnedé.
Necháme chvilku vychladnout a podáváme ještě teplé.

Čtěte také: Někdo uvázal nebohého psa přímo ke kolejím a nechal ho napospas osudu. Podívejte se jak to celé dopadlo

zdroj: dobrenovinky.sk

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokračování článku na předchozí stránce