Oreo sušenky se již před několika lety staly velmi oblíbené mezi lidmi. Využít je můžete také při výrobě domácího dezertu, kterému dodají naprosto jedinečnou chuť. Výhodou tohoto dezertu je, že na něj nepotřebujete vůbec troubu. Jestli hledáte osvěžující dezert z těchto skvělých sušenek, tohle je ideální recept pro vás. A uvidíte, že děti i dospělí si na něm pochutnají.
Co budete potřebovat?
Vyrobit si nepečený dezert je úžasně jednoduché a rychlé. Stačí pár minut v kuchyni a budete mít na stole skvělou pochoutku pro celou rodinu. Tento dort se hodí pro návštěvy, ke kávě nebo dokonce na rodinné oslavy. Nejen, že skvěle chutná, ale také krásně vypadá. Na výrobu základu potřebujete:
- čokoládové sušenky Oreo – 30 dkg,
- máslo – 10 dkg,
- neslazený kakaový prášek – 1 lžíce,
- šlehačka – 6 lžic.
Na smetanu:
- mascarpone – 50 dkg,
- přírodní jogurt – 2 lžíce,
- moučkový cukr – 4 lžíce,
- vanilkový lusk – 1 ks,
- čokoládové sušenky Oreo – 10 dkg,
- kvalitní čokoláda – 5 dkg.
Na ozdobu:
- hořká čokoláda – 10 dkg,
- máslo – 1 lžička.
Pracovní postup
Oreo sušenky rozdrťte, přidejte máslo a kakaový prášek. Nakonec přidejte také smetanu a vše důkladně promíchejte. Vznikne vám pevná hmota, ze které vytvoříte základ pro celý dezert. Poté smíchejte mascarpone s jogurtem, cukrem a vanilkou. Z vanilkového lusku vyškrábněte pouze vnitřek s pomocí ostrého nože. Sušenky a čokoládu rozlámejte na malé kousky. Přidejte je do vzniklého krému. Naneste krém na sušenkový základ, vložte dezert do lednice a pusťte se do poslední fáze.
Ve vodní lázni si rozpusťte hořkou čokoládu s máslem. Přidejte do směsi také smetanu, aby byla čokoláda krémovější a chuťově bohatší. Vyndejte dezert z lednice, pokapejte nebo jinak ozdobte vršek rozpuštěnou čokoládou a vraťte do lednice minimálně na 30 minut. Tento dezert chutná nejlépe, když ho podáváte příjemně chladivý a osvěžující. Přejeme hodně štěstí při přípravě tohoto jednoduchého dezertu a také dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com