Oblíbený recept ze skupiny: Obrácené vepřové a kuřecí řízky

Suroviny

  • Vepřové maso (plátky)
  • Kuřecí maso (plátky)
  • Sůl
  • Pepř
  • Hořčice nebo česnek (volitelné)
  • Strouhanka
  • Vajíčka
  • Olej na smažení
  • Máslo na vymazání plechu
  • Anglická slanina
  • Cibule (volitelné)

Postup

Příprava masa

  1. Naklepání masa: Maso naklepeme na tenké plátky.
  2. Ochucení: Osolíme a opepříme podle chuti. Můžete také potřít hořčicí nebo česnekem pro výraznější chuť.

Obalování

  1. Strouhanka: Plátky masa obalíme ve strouhance, dbáme na to, aby byla strouhanka dobře vtlačena do masa.
  2. Vajíčka: Maso namáčíme do rozšlehaných osolených vajíček.

Smažení

  1. Smažení: Plátky masa smažíme na rozpáleném oleji, podobně jako chleba ve vajíčku. Jakmile chytí zlatavou barvu, vyndáme je. Smažíme na středním stupni (stupeň č. 5).

Dokončení v troubě

  1. Příprava plechu: Usmažené řízky skládáme na plech vymazaný máslem.
  2. Pokládání: Na řízky pokládáme plátky anglické slaniny a posypeme cibulí (pokud všichni nechtějí cibuli, použijeme ji méně).
  3. Pečení: Plech přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 180-190 stupňů Celsia na přibližně půl hodiny.
  4. Dokončení: Chvíli před koncem pečení alobal sundáme a necháme řízky dopéct, aby byly krásně šťavnaté a křehké.

Tipy a triky

  • Variace: Pro další variace můžete použít i jiné druhy masa jako telecí nebo krůtí.
  • Příloha: Doporučujeme podávat s bramborovou kaší, hranolky nebo čerstvým salátem.
  • Skladování: Řízky jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je také uchovávat v lednici a před podáváním ohřát v troubě.

Dodržováním tohoto postupu získáte lahodné, šťavnaté a křehké řízky, které budou jistě oblíbené u celé rodiny.

Reklama
Reklama