Ovocné knedlíky s višněmi obalené v máku: dobrota jako od babičky

Suroviny:

  • Brambory uvařené ve šlupce: 800 g
  • Polohrubá mouka: 300 g (podle potřeby i víc)
  • Vejce: 1 ks
  • Špetka soli
  • Višně v konzervě

K podávání:

  • Mletý hnědý, modrý nebo šedý mák
  • Skořicový cukr: 1 sáček
  • Cukr moučka: 2 lžíce
  • Máslo: 50 g

Postup:

  1. Příprava bramborového těsta:
    1. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo rozmačkejte bramborovým lisem.
    2. Přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte více mouky.
  2. Příprava knedlíků:
    1. Těsto rozdělte na menší kousky, ze kterých vytvarujte placky.
    2. Na každou placku položte několik višní z konzervy (podle velikosti knedlíků) a těsto pečlivě zabalte, aby višně byly uvnitř a těsto nikde nepraskalo.
    3. Knedlíky tvarujte do kulatého tvaru.
  3. Vaření knedlíků:
    1. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
    2. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte přibližně 10-12 minut, dokud nevyplavou na povrch.
    3. Hotové knedlíky vyjměte děrovanou lžící a nechte je krátce okapat.
  4. Servírování:
    1. Na talíř položte vařené knedlíky.
    2. Posypte je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.
    3. Přidejte skořicový cukr podle chuti.
    4. Nakonec knedlíky polijte rozpuštěným máslem.

Užijte si lahodné ovocné knedlíky s višněmi!

Reklama
Reklama