Připravit si domácí nutellu není nic složitého!

Příprava domácí nutelly není opravdu nic složitého. Zabere vám to jen 4 minuty vašeho času. Tato varianta je navíc zdravější, než klasická nutella, kterou můžete koupit v obchodech, protože neobsahuje žádný palmový olej. Budete potřebovat jen několik ingrediencí s jejichž pomocí si připravíte stejně chutnou verzi domácí nutelly. Tu můžete použít tak, jak jste zvyklí – na rohlík, do sladkého pečiva nebo třeba jen tak.

Reklama

Ingredience

  • 1 hrnek lískových ořechů,
  • ½ hrnku kokosového mléka,
  • 4 lžíce stévie,
  • 1 lžíce kokosového oleje,
  • ½ hrnku kakaového prášku (kvalitního),
  • 1 ks vanilkový lusk.

Příprava

  1. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno.
  2. Vznikne nám krém, což už je hotová domácí nutella.
  3. Usnadníte si práci, když si koupíte již oloupané lískové ořechy, ty pak můžete péct v troubě po dobu 10 minut na 180 °C. Mají lepší chuť. Pokud máte neloupané ořechy, přečtěte si návod níže.

Loupání lískových oříšků

Kupte si již oloupané lískové ořechy. Pokud máte neoloupané, pak vás čeká práce navíc. Loupání lískových ořechů ale není nic složitého. Rozehřejte si troubu na 180 °C a vložte do ní plech s lískovými oříšky. Pečte 8 až 10 minut. Poté vytáhněte, a když jsou oříšky dostatečně vychlazené, že s nimi můžete pracovat, přesypte je do utěrky a promněte.

Takhle je zbavíte velkého množství slupek, pro jistotu je ale ještě překontrolujte kus po kusu, abyste se ujistili, že v domácí nutelle nebudete mít nepříjemné kousky tvrdých slupek. Většinou však toto loupání v utěrce již stačí k tomu, abyste se zbavili všech slupek, kterých se zbavit potřebujete. Nemusíte být úplně pečliví, případné menší kousky slupek zvládne rozmixovat váš mixér. Slupky mají mírně nahořklou chuť, proto je ve směsi nechceme.

Reklama