David Hampl
17 července, 2022
, ,

Konzervovaná kukuřice je vynikající, sladká, šťavnatá a voňavá. Pokud si ji navíc připravíte doma, bude ještě chutnější. Díky tomuto receptu už nebudete muset chodit do obchodu pro konzervy nebo sklenice plné zeleniny, budete ji mít však neustále po ruce. Vyzkoušejte ho na zimu, nebudete litovat. Co budete potřebovat?

  • 12 klasů sladké kukuřice
  • 6 polévkových lžic cukru
  • 1 polévková lžíce soli
  • ½ čajové lžičky kyseliny citronové
  • 3 litry vody

Jaký je postup?

Kukuřici je nejprve potřeba umýt a pořádně očistit. Klasy vložte do velkého hrnce zcela naplněného vodou. Hrnec postavte na sporák a přiveďte vodu k varu. Vařte 20 minut na mírném ohni, poté hrnec odstavte a vodu slijte.

https://plyashka.com/

Když kukuřice vychladne, začněte oddělovat všechna zrna od klasu. Chcete-li to provést, nejprve oddělte jednu řadu nožem a zbytek opatrně odlámejte rukou.

https://plyashka.com/

Zrna ještě jednou důkladně omyjte, aby se odstranily všechny malé částečky.

https://plyashka.com/

Umyjte a sterilizujte zavařovací sklenice. Nechte je dobře vyschnout. Naplňte je pak zrnky kukuřice tak, aby od kraje chyběly jen asi 2 nebo 3 centimetry. Pak je načase připravit si marinádu, do které budete kukuřici nakládat.

https://plyashka.com/

Uvařte marinádu

Nalijte do hrnce vodu, přiveďte ji k varu a přidejte k ní cukr, sůl a kyselinu citronovou. Míchejte, dokud se vše nerozpustí, poté můžete hrnec odstavit. Marinádou přelijte kukuřici ve sklenicích a naplňte je téměř po okraj. Rozhodně nevynechávejte kyselinu citronovou, jelikož kukuřice neobsahuje přírodní kyselinu, funguje jako výborný konzervant.

https://plyashka.com/

Všechny sklenice přikryjte víčky a vložte do studené trouby. Teplotu nastavte na 150 °C. Počkejte, až se trouba vyhřeje na tuto teplotu a poté kukuřici sterilujte po dobu 30 minut. Poté sklenice vyjměte a pevně zavíčkujte. Obraťte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout. Takto upravená kukuřice vám bez problémů vydrží rok až dva.

https://plyashka.com/

Zdroj: newsitamea.gr

Sdílejte článek