Recept na rohlíky plněné náplní, které jsou podobné croissantu

Rohlíčky s náplní si vždy užijí děti i dospělí. Nemusíte nutně dělat tvarohovou náplň. Jestli máte více chuť na makovou, ořechovou nebo kaštanovou náplň, bude chutnat stejně dobře. Je pouze na vás, jakou si zvolíte. Dnes se podíváme na tvarohovou náplň, protože chutná skvěle a hlavně na svátky získáte krásné a vynikající pečivo.

Reklama

Co budete potřebovat?

Těsto bude vždy stejné, zatímco s náplní můžete experimentovat. Právě to je krásné na domácích dezertech. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a sami uvidíte, že ho po vás bude chtít rodina i přátelé neustále. Všem totiž budou rohlíčky chutnat. Z tohoto množství surovin byste měli získat asi 56 rohlíčků. Na těsto potřebujete:

  • hladká mouka – 50 dkg,
  • čerstvé droždí – 2 dkg,
  • vlažné mléko – 2,5 dl,
  • vejce – 1 ks,
  • rozpuštěné máslo (pokojové teploty) – 10 dkg,
  • krupicový cukr – 4 dkg,
  • sůl – špetka.

Na tvarohovou náplň:

  • tvaroh – 40 dkg,
  • krupicový cukr – 10-12 dkg,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • krupice – 2 dkg,
  • rozinky – 5 dkg,
  • zakysaná smetana – 2 lžíce,
  • mléko – 1 lžíce,
  • citronová kůra – 1 citron.

Pracovní postup

Do mléka rozmíchejte cukr a droždí. Nechte kvásek vzejít. Do prosáté mouky přidejte sůl, máslo, vejce, kvásek a nakonec zadělejte těsto. Musí být měkké a nelepivé. Jestli je to potřeba, přidejte trochu mouky nebo mléka. Musíte získat správnou konzistenci. Těsto zakryjte a dejte stranou, dokud nepřipravíte náplň. Na náplň namočte rozinky do mléka. Potom je přidejte k tvarohu a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Z těsta vytvořte 7 stejných kuliček.

Reklama
egyszerugyorsreceptek.com

Z každé kuličky vyválejte kulatý a velmi tenký tvar. Každý z nich nakrájejte na 8 stejných trojúhelníků. Na nejširší část každého trojúhelníku položte malou lžičku náplně a srolujte do tvaru rohlíku. Všechny rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 10 minut. Doba pečení se může lišit podle vaší trouby. Upečené a stále teplé rohlíky zasypte moučkovým cukrem. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Reklama