Právě dort Napoleon patří mezi nejoblíbenější recepty na dezerty, které se doma připravují. Jeho silnou stránkou je lahodná chuť a velmi rychlá příprava. Tento dort je totiž hotový za pouhých 20 minut a vy se tak můžete po zbytek dne věnovat činnostem, kterým chcete anebo potřebujete. Rozhodně není z těch dezertů, u kterých strávíte dlouhé hodiny jejich přípravou a následným pečením. Recept na tento dort je jednoduchý a zvládne ho i úplně začínající cukrářka. Ingredience, které jsou v dortu obsaženy jsou velmi běžné a v drtivé většině domácností vždy dostupné.
Potřebné ingredience pro přípravu
- máslové sušenky
- 150 g másla
- 100 g cukr krystal
- 6 polévkových lžic pšeničné mouky
- trochu mléka
- lze přidat i trochu vanilkového cukru
Postup přípravy dortu Napoleon
Vezměte větší mísu, rozklepněte do ní celá vajíčka a šlehejte. Až budou vajíčka pěkně našlehaná, přidávejte za stálého šlehání po lžících mouku. Mezi jednotlivými lžícemi mouky vždy chvíli počkejte, aby našlehaná vajíčka nespadla. Po mouce začněte stejným způsobem přidávat do šlehané směsi po troškách i cukr. Pokud jste se rozhodli ovonět dort trochou vanilkového cukru, teď je ten správný čas i na něj. Přestaňte šlehat a do směsi přilijte malým proudem mléko.
Takto nachystaný krém přendejte do hrnce a vložte jej na sporák na mírný oheň. Na mírném ohni přiveďte krém za stálého míchání k varu. Krém vařte tak dlouho, dokud neztuhne asi jako pudink. Pak jej odstavte z plotny a nechte zchladnout. Až krém trochu zchladne, vložte do něj nakrájené máslo a rozmixujte. Potom rozbalte máslové sušenky a vyložte jimi spodní dno. Prokládejte vrstvu sušenek vždy vrstvou hotového krému. Poslední patro by měl být krém, který můžete následně ozdobit podle svého. K ozdobení můžete použít strouhanou čokoládu, drcený karamel, drcené sušenky a jiné dobroty.