Receptový návod na přípravu zeleninové směsi do polévky (na rok dopředu), levněji už to nejde: Doporučuji všem hospodyňkám -
Menu

Receptový návod na přípravu zeleninové směsi do polévky (na rok dopředu), levněji už to nejde: Doporučuji všem hospodyňkám

Léto a podzim jsou sezónami všech druhů zeleniny, na které si jen vzpomenete. Na pultech obchodů se můžete radovat z celé řady zralých, cenově dostupných a krásně barevných plodů, které dokáží z každého pokrmu učinit nebe v ústech. Byla by tedy škoda neužívat si takových možností a rozmanitostí i v chladných, zimních měsících. Přitom je to tak snadné, stačí si včas připravit zeleninou směs, kterou můžete kdykoli vytáhnout z mrazáku a připomenout si krásy léta i podzimu.

Ingredience na přípravu zeleninové směsi

Nejen zeleninu, ale i správné nádobí je zapotřebí k přípravě zeleninové směsi, jež si budete moci vychutnat i v zimních měsících. Připravte si veliký hrnec s obsahem alespoň 4 litrů. Co se týká zeleniny, zvolte následující druhy:

  • 1 kg rajčat
  • 1 kg cibule
  • 1 kg paprik (nejlépe různých barev)
  • 1 kg mrkve
  • kopr a petržel

Nelekněte se, rajčata po zmrazení trochu změní vzhled. Možná nebudou vypadat úplně vábně, ale směsi i přesto dodají jedinečnou chuť.

Postup v přípravě zeleninové směsi

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…
RECEPTY

Příprava maďarského langoše je velmi jednoduchá. A chuť dokonalá

Maďarský langoš je typický svou poctivou chutí. Pokud vám ty, které můžete koupit v mnoha pojízdných stáncích, pravý maďarský langoš nepřipomínají…
RECEPTY

Nejlepší recepty na domácí těsta, která potěší dospělé i děti

Domácí jídlo je jednoduše nejlepší. Připravíte ho levně, většinou to není vůbec složité a navíc potěšíte všechny kolem sebe. Udělejte…
RECEPTY

Dokonalého vývaru dosáhnete díky vhodným surovinám i správnému postupu

Vývar je v gastronomii velmi důležitý. Je základem mnoha lahodných polévek, nebo třeba omáček. Dokáže pohladit po žaludku a připravit jej…
RECEPTY

Nechte se unést božskou chutí tohoto jablečného koláče s vlašskými…

Mnozí pěstitelé ovoce a zeleniny během letních měsíců sklízí dlouho očekávané plody. Ty pak zavařují, nebo z nich tvoří marmelády, džemy…