Nemáte-li čas vařit, v práci se ani nestíháte nasnídat a nechcete vzít za vděk malým krámkem vedle svého zaměstnání, zkuste recept na rychlé, lahodné a snadné zelné croissanty. Jejich příprava je relativně rychlá a navíc velice snadná. Uvidíte, že většina kolegů bude žadonit o recept, až jim dáte ochutnat ze svých zásob.
Suroviny na těsto
Základem všeho jsou správné suroviny, které budete na přípravu zelných rolek potřebovat. Na těsto budete muset připravit:
- 2 hrnky mouky
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku vody
- ½ čajové lžičky soli
Suroviny na náplň
Na náplň croissantů si ve své kuchyni připravte:
- 500 g zelí
- 2 cibule
- olej
- 1 žloutek
Příprava zelných croissantů
Nejdříve si připravte těsto. Prosejte do misky mouku, přidejte vodu, olej a sůl. Dobře všechny ingredience propracujte, abyste vytvořili jemnou hmotu bez hrudek. Měla by mít takovou konzistenci, aby se těsto ani při nejtenčím plátu neroztrhlo. Vytvořte z těla bochánek, zakryjte misku fólií a vložte do lednice asi tak na 30 minut. Teď budete mít čas na přípravu náplně. Zelí nakrájejte na tenké proužky a vymačkejte z něj šťávu. Očistěte cibuli, nakrájejte najemno a osmažte dozlatova. Vyjměte a ve stejné pánvi smažte i zelí asi tak 25 minut. Přidejte k cibulce a nechte vychladnout.
Zpracování těsta a náplně
Vyndejte těsto z chladničky, rozřízněte na dvě poloviny a poté každou polovinu naporcujte na 8 stejných dílů. Každý kousek rozválejte do obdélníku o rozměrech 16 x 20 cm. Umístěte doprostřed lžíci směsi zelí a cibulky a zarolujte. Umístěte na plech vyložený pečícím papírem a pomažte rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Zelné rolky se skvěle hodí k rychlému obědu, můžete si je totiž s klidem ohřát v mikrovlnné troubě, nebo jako chutná svačinka či občerstvení, když vám přijde návštěva. Podávat je můžete samostatně nebo i jako přílohu k masu.