Rozstřelené špízy, aneb líný plech. Zapékané brambory s kuřecím masem a zeleninou

V malebné kuchyni naší rodinné usedlosti se během prázdnin vždy rozhostí nádherná vůně zapékaných brambor s kuřecím masem, cibulí a žampiony. Tmavě hnědá kůrka sýra se třpytí na povrchu, a když se podává na stole, všechny hladové pohledy jsou upřeny na tuto lahůdku. Je to skvělý oběd pro pořádné chlapy, který nám vždy naplní žaludky radostí a spokojeností.

Reklama

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 cibule
  • 150 g žampionů
  • Grilovací koření s bylinkami
  • Petrželová nať
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • Hořčice
  • Sůl
  • 1,5 kg brambor
  • 150 g tvrdého sýra
  • Můžete přidat co vám chutná
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava brambor: Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte polovinu do zapékací misky, posolte, a posypte petrželovou natí. Dobře promíchejte.
  2. Vrstvení zeleniny: Na brambory položte kolečka nakrájené cibule (použijte asi polovinu). Připravené kuřecí maso potřete hořčicí, posypte grilovacím kořením a umístěte na cibuli.
  3. Přidání zeleniny: Na maso položte další vrstvu cibule a posypte plátky nakrájených žampionů.
  4. Vrstvení brambor: Přidejte zbylé brambory, posypte petrželovou natí, osolte a zalijte smetanou.
  5. Pečení: Vložte do předehřáté trouby na 150 stupňů.
  6. Posypání sýrem: Před dokončením pečení posypte vrstvu tvrdého sýra.
  7. Dokončení: Pečte dozlatova a podávejte, jakmile je jídlo hotové.

Tímto postupem se vám podaří připravit chutné zapékané brambory s kuřecím masem a zeleninou. Dobrou chuť!

Reklama