Jemné a sladké kornouty nemusí být pochoutkou jen na léto. Když si ho nich připravíte pudinkový krém a domácí kornout, můžete si je vychutnat během celého roku. Není na tom nic složitého a uvidíte, že vaše děti budou nadšené. Navíc je to zase jiný způsob, jak si vychutnat klasický pudink. Uvidíte, že takové pochoutce neodolá nikdo z vaší rodiny.
Co budete potřebovat?
Tento netradiční dezert se skládá z těsta na kornouty a pudinkového krému ve dvou barvách. Na první pohled jde o poměrně dost surovin, ale rozhodně se vám to vyplatí. A jakmile tento recept jednou vyzkoušíte, budete ho připravovat pravidelně. Na těsto si připravte:
- mouka – 30 dkg,
- vaječný žloutek – 1 ks,
- máslo – 20 dkg,
- moučkový cukr – 10 dkg,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- citronová kůra – ½ citronu,
- prášek do pečiva – 1 balíček.
Na krém:
- vanilkový pudink – 1 balíček,
- čokoládový pudink – 1 balíček,
- cukr krystal – 35 dkg,
- vanilkový cukr – 2 balíčky,
- mléko – 1 litr,
- vaječné bílky – 9 ks.
Pracovní postup
V první řadě ve velké míse smíchejte mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a citronovou kůru. Potom do směsi rozdrobte máslo. Přidejte také vaječný žloutek a důkladně všechno promíchejte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte ho na hodinu do lednice, aby si odpočinulo. Kousek těsta vyválejte na desce posypané moučkovým cukrem. Musí mít tloušťku 2-3 milimetry. Z těsta nakrájejte proužky široké 2-3 centimetry a dlouhé asi 30 centimetrů. Nakonec je stočte do tvaru kužele.
Troubu předehřejte na střední teplotu a kornouty pečte po dobu 10 minut. Na krém rozmíchejte pudink, vanilkový cukr, krupicový cukr a 1 litr mléka. Vaječné bílky s 25 dkg cukru vyšlehejte nad párou, dokud nebudete mít tuhou pěnu. Na mírném ohni uvařte pudink s mlékem, dokud nebude krásně hustý. Přidejte vyšlehanou smetanu a šlehejte nad párou další tři minuty. Vychladlé kornouty naplňte čokoládovým a vanilkovým pudinkem.
Zdroj: tudnodkell.info