STAROČESKÝ RECEPT: Tuto sváteční pečenou bramboru používaly naše babičky jako přílohou k výjimečným jídlům. Zvládnete to také!

Když se podíváme na seznam příloh, které patří mezi nejpopulárnější, rozhodně není nic výjimečného, že se do kategorie nejoblíbenějších řadí brambory. Jak proto, že se hodí doslova ke všemu, tak samozřejmě také proto, že se jedná o přílohu celkem levnou. Dále nelze zapomínat na možné různé varianty úprav. Brambory je možné klasicky vařit, podávat ty šťouchané, stejně jako je možné připravit si i bramborovou kaši. Pokud jste se daných variant přejedli, je tady ještě jedna. A tou variantou je sváteční pečená brambora. Ta se stane další z možností příloh, kterou budete milovat.

K výjimečným jídlům

Jelikož je sváteční pečená brambora celkem unikátní přílohou, rozhodně ji doporučujeme připravovat jenom k takovým jídlům, která za to skutečně stojí. Tedy k takovým jídlům, kde by běžné vařené brambory byly skutečně až příliš obyčejné. Takto zajistíte, že vaše příloha bude jak na první pohled dokonale vypadat, tak samozřejmě zajistíte také to, že bude i zcela dokonale chutnat. To se sami přesvědčíte ve chvíli, kdy si bramboru rozhodnete sami připravit.

Co si připravit?

Je celkem jasné, že když se připravuje sváteční pečená brambora, hlavní ingredience je jasná. Než se podíváme líže na další jednotlivé ingredience, je na místě říci, že je ideální vybírat brambory skutečně velké. Ty usnadní přípravu. Dále je vhodné myslet na to, aby všechny brambory byly podobně velké, čímž zajistíte, že při stejném postupu budou všechny stejně hotové. A co si tedy připravit?

Čtěte také: Rádi byste ozvláštnili přílohu k masu? Pak vyzkoušejte tento recept na brambory! Nebudete litovat!

Pokračování článku na další stránce