Tato bylina je silnější než chemoterapie!

Moderní svět je velmi rychlý a kvůli tomu se objevuje také hodně zákeřných nemocí, včetně rakoviny. V minulosti se objevovala hlavně u starších lidí, ale dnes ji mají i malé děti a mladí lidé. Lékaři dnes doporučují hned několik léčebných procedur podle fáze a druhu rakoviny. Mnoho lidí zapomíná, že jim může pomoci také příroda a bylinky, které v ní rostou. Pampeliška je velmi silná bylina, kterou můžete použít jako prevenci rakoviny, ale také jako podpůrnou léčbu.

Zdravotní benefity

Podle některých odborníků je pampeliška velmi silná bylinka, která dokáže již během několika dnů začít s rozkladem rakovinných buněk. O použití pampelišky bohužel většina lidí netuší, takže to ani nevyzkouší. Nemusíte se spoléhat pouze na tuto metodu, ale jako podpůrná léčba bude velmi efektivní. Hlavně v případě, že jste odhalili svou rakovinu na samém počátku.

shutterstock.com

Z pampelišek se v minulosti dělali sirupy, které se používaly místo prášků z lékárny. Pampelišky můžete využít proti bolesti hlavy. Má močopudné a detoxikační vlastnosti, takže se skvěle hodí i při klasickém nachlazení. A velmi dobře ji můžete využít při rakovině. Rozkládá buňky, které rakovinu způsobují. Nejlepší samozřejmě bude, když ji použijete jako prevenci této zákeřné nemoci.

Připravte si pampeliškový čaj

V dnešní době si také můžete připravit sladký sirup, ale vynikající a velmi efektivní je také pampeliškový čaj. Na výrobu potřebujete pampeliškové kořeny, které necháte usušit nebo ho použijete čerstvý. Kořeny nakrájejte a zalijte dvěma litry vroucí vody. nechte je louhovat 10-15 minut. Přidat můžete také listy, které čaji přidají další vitamíny.

Čaj pijte teplý (ne horký) a neohřívejte ho. Připravovat si ho můžete pravidelně, ale rozhodně to s ním nepřehánějte. Až budete mít nasbírané větší množství kořenů pampelišek, můžete je jednoduše usušit na slunci, uskladnit do vzduchotěsné nádoby a používat během celého roku. Díky tomu si zajistíte sílu této byliny i mimo sezónu, ve které přirozeně roste na zahradách a loukách.

Zdroj: irecept.cz