David Hampl
22 srpna, 2020

Buchty jsou velice oblíbeným dezertem, který se standardně zhotovuje z kynutého těsta. Plnit je možné buchty mákem, tvarohem, džemem, nebo třeba zavařeninou. Pokud však nemáte mnoho času a chcete si i přesto pochutnat na lahodných buchtách, máme pro vás skvělý a rychlý tip bez kynutí.

Jaké suroviny potřebujete na tvarohové buchty?

Na přípravu těsta si obstarejte tyto ingredience:

  • 3 vajíčka
  • 50 gramů krystalového cukru
  • 250 gramů měkkého tvarohu
  • 250 gramů hladké mouky

Dále budete potřebovat: balíček vanilkového cukru, 7 gramů prášku do pečiva, špetku soli.

Jak postupovat při přípravě nadýchaných tvarohových buchet?

Do hlubší mísy si prosejte hladkou mouku přes jemné sítko, pak přisypte kypřící prášek do pečiva, krystalový cukr, vanilkový cukr, špetku soli, rozklepněte dvě vejce, vložte měkký tvaroh a rukama vypracujte hladké a vláčné těsto. To následně přesuňte na vál a rozdělte asi na 10 až 12 stejně velkých kousků, z kterých rukama tvarujte rovnoměrné bochánky (buchty). K ruce si poté vezměte plech vystlaný pečícím papírem a na jeho dno vyskládejte zhotovené bochánky. V hrnku si rozšlehejte vaječný žloutek a buchty jím důkladně potřete.

Fáze pečení a servírování tvarohových buchet

Připravené bochánky dejte do trouby péct na 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Řiďte se však ohledně nastavení trouby svými zvyklostmi. Po upečení buchty na povrchu krásně zezlátnou. Těsto vyjměte a nechte vychladnout. Bochánky před servírováním poprašte ideálně moučkovým cukrem a zapíjejte nejlépe šálkem kávy, nebo kakaa. Z těchto buchet budou nadšené hlavně děti. Podávat je můžete i s oblíbeným ovocným džemem, marmeládou, nebo čerstvě ušlehaným sladkým tvarohem. Na těchto bocháncích si rádi pochutnáte jak na snídani, tak při odpolední poobědové siestě, jsou jemné a přímo se rozplývají na jazyku.

Sdílejte článek