Dáváte si někdy celé kukuřičné klasy v restauraci a přemýšlíte, jak je připravit stejně dobře? Možná je vaříte dlouho a stejně nechutnají správně. Právě dlouhé vaření není pro kukuřici nic dobrého. Hodně lidí si to myslí a mnoho receptů vám to také poradí, ale není to ideální. Po dlouhém vaření bude kukuřice suchá a nepochutnáte si na ní.
Kukuřice může být velmi chutná
Sladká a šťavnatá kukuřice je skvělým doplňkem pečeného nebo grilovaného masa. Na léto se skvěle hodí a navíc obsahuje obrovské množství vitamínů a minerálů. Když si ji připravíte správně, můžete si pochutnat na dokonalé chuti a ještě dostanete do sebe i svých dětí hodně prospěšných látek. V první řadě musíte klasy správně očistit. To je první chyba, kterou hodně lidí dělá.
Nesmíte klasy očistit úplně. Nechte na nich jednu vrstvu listů. Ujistěte se, že jsou listy světle zelené a pružné. Nesmí na nich být žádné skvrny ani poškození. Hrnec naplňte vodou tak, abyste zakryly všechny klasy. Musí být zcela pod vodou, abyste je správně uvařili. Jestli plavou na hladině, přitlačte je něčím těžkým ke dnu. Musí být kompletně pod vodou. Vodu nesolte, jinak všechno zkazíte.
Na přípravu potřebujete jen 20 minut
Vodu přiveďte k varu a na středním ohni nechte kukuřičné klasy vařit po dobu přesně 10 minut. Jestli vodu osolíte, kukuřici spálíte. Po uplynutí této doby sporák vypněte a nechte klasy ještě dalších 10 minut v horké vodě. Poté je vyndejte z vody, odstraňte poslední vrstvu listů a potřete zeleninu máslem a zasypte solí. Potom si můžete užít jedinečnou chuť čerstvé kukuřice.
Jednotlivá zrnka kukuřice budou s touto přípravou měkká a šťavnatá. S máslem budou chutnat naprosto úžasně. Jestli nemáte chuť na slané klasy, nemusíte je solit. Se špetkou soli ale budou chutnat mnohem lépe a skvěle půjdou ke grilovanému masu. Vyzkoušejte tuto metodu vaření a nebudete litovat.
Zdroj: xitrosti.com