Máte-li chuť na něco sladkého a milujete kokos, máme pro vás naprosto dokonalý recept. Jeho velkou výhodou je, že je velmi jednoduchý a zaručeně ho zvládne i začátečník. Příprava je rychlá a chuť neuvěřitelně lahodná. Vyzkoušejte tento recept a budete mít další dezert nejen pro sebe a svou rodinu, ale také pro všechny návštěvy, které k vám půjdou.
Co budete potřebovat?
Na samotný korpus budete potřebovat 4 vejce, 4 lžíce cukru, 3 lžíce hladké mouky, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 lžíci kakaového prášku, 50 ml slunečnicového oleje, ½ balíčku prášku do pečiva a 3 lžíce zakysané smetany (na potření plechu). Tyto suroviny potřebujete na výrobu těsta, které bude hlavní částí dezertu. K tomu ale potřebujete ještě něco navíc.
Na vynikající krém budete potřebovat 3 dl mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce strouhaného kokosu, 4 lžíce cukru, 50 ml vody, 1 lžíci želatiny a 2 dl šlehačky. Z těchto surovin budete mít úžasný krém, který můžete doplnit dalšími 2 lžícemi strouhaného kokosu, které přijdou na vrchní část dezertu. Můžete ho ale ozdobit podle svého vkusu.
Pracovní postup
V první řadě si připravte krém. Mléko, cukr a pudink smíchejte a provařte. Nechte vychladnout. Želatinu namočte do vlažné vody. Smetanu vyšlehejte dotuha. Do vychladlého pudinku vmíchejte strouhaný kokos. Postupně přidávejte smetanu a vychladlou želatinu. Míchejte, dokud směs nebude pěnit. Potom nechte vychladnout. Mezitím si připravte korpus.
Na korpus vyšlehejte vejce s cukrem (cca 10 minut). Do mouky přidejte kakao, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Přidejte olej a postupně přidávejte směs suchých ingrediencí. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něj směs. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 10-12 minut. Budete mít tenký plát. Rozdělte ho na dvě stejné části. Plátky potřete marmeládou a krémem. Položte druhý plát, na vršek nechte trochu krému a strouhaný kokos. Dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com