Úžasný kuchařský trik, díky kterému očistíte kuřecí prsa během chvilky

Domácí vaření je vždy lepší, zdravější a levnější. Mnoho z nás si vždy slibuje, že s tím začne, ale tento slib často nedodržíme. Ulehčením mohou být alespoň částečně připravené suroviny, jako vykostěná kuřecí prsa bez kůže. I v tomto případě vám ale možná čeká práce se šlachami, které musíte stejně odstranit. Díky jednoduchému triku si s nimi poradíme poměrně rychle.

Úžasný trik, se kterým odstraníte bílé šlachy z kuřecího masa

Mandy Klentz přišla s úžasným trikem, jak odstranit bílé šlachy z kuřecích prsou pomocí vidličky a papírové utěrky. Ihned poznala, že se musí o tento jedinečný trik podělit se světem a natočila video na TikTok, ve kterém ukázala, jak na to. Video již viděli více než 4 miliony lidí. Metoda je tak jednoduchá, že je neuvěřitelné, že o ní neví každý z nás.

https://www.pexels.com/

Potřebujete jen kuřecí prso, vidličku a papírovou utěrku. Umístěte konec šlachy mezi dva hroty vidličky. Držte konec šlachy papírovou utěrkou, protože je maso kluzké. Potom zatlačte vidličkou dolů a vytáhněte šlachu z kuřecích prsou. Zabere vám to asi 5 vteřin a budete mít celé kuřecí prso dokonce očištěné od nepříjemných šlach.

Čtěte také: Domácí jablečný koláč, který připravíte za 10 minut

Další tipy při vaření kuřecího masa

O kuřecím mase se říká, že je suché a nudné. Stačí, když ho správně připravíte. Maso naklepejte pomocí zavařovací sklenice se širokým dnem. Ochuťte obě strany solí a pepřem. Potom zahřejte pánev na střední až vysokou teplotu. Přidejte olej nebo máslo, ale stačí jen trošku. Jednu stranu opečte na středním ohni, dokud nezíská světla zlatou barvu.

https://www.pexels.com/

Při otáčení nepoužívejte vidličku, ale kleště nebo vařečku. Potom snižte teplotu na sporáku. Na pánev položte pokličku a pečte po dobu 10 minut. Během této doby poklici ani jednou nezvedejte. Po 10 minutách vypněte sporák, ale poklici nesundávejte. Kuře nechte dalších 10 minut odstát. Až po uplynutí této doby můžete poklici zvednout a zkontrolovat, jestli je maso hotové. Díky tomuto postupu bude nádherně šťavnaté a chutné.

Zdroj: twice.hu