Nové recepty na pokrmy s kuřecím masem ocení každá kuchařka. Jde o jedno z nejoblíbenějších druhů masa, které si můžete připravit doma. A jistě ho nechcete jíst neustále na stejný způsob. Připravit si kuře s omáčkou a těstovinami je vždy skvělá možnost, jak ho zpracovat. Navíc budete mít oběd nebo večeři hotovou během chvilky a všichni si pochutnají.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto receptu nepotřebujete nic nečekaného. Možná doma nebudete mít sušená rajčata, ale rozhodně je nevynechávejte. Dodají jídlu tu správnou chuť, takže budete mít pocit, že jíte v italské restauraci. Na tento vynikající pokrm si připravte:
- kuřecí prsa – 400 gramů,
- sušená rajčata v oleji – 100 gramů,
- pálivá paprika – malé množství,
- oregano – podle chuti,
- smetana na vaření – 200 gramů,
- kuřecí vývar – 200ml
- těstoviny (např. penne) – 400 gramů,
- čerstvá petrželka – podle chuti,
- mozzarella – 125 gramů,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti.
Pracovní postup
Maso opláchněte pod tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na větší kostky. Sušená rajčata vyndejte z oleje (olej si zatím nechte) a rozkrojte je. Na velké pánvi rozehřejte olej od rajčat a kousky masa opečte do zlatova ze všech stran. Přidejte nakrájená sušená rajčata a krátce je opečte společně s masem. Ochuťte maso solí, pálivou paprikou (nebo chilli) a oreganem. Všechno zalijte smetanou a vývarem. Nechte maso i rajčata povařit a počkejte, dokud nezačne směs bublat.
Potom přidejte těstoviny a vařte je na střední teplotu po dobu 15 minut. Jednou za čas těstoviny promíchejte. Petrželku opláchněte, nasekejte a přidejte do pánve. Mozzarellu nakrájejte na malé kousky a přidejte ji do pánve. Počkejte, dokud nebudete asi 3 minuty před koncem vaření a nechte ji v omáčce rozpustit. Až nakonec přidejte čerstvou petrželku. Ochutnejte a přidejte ještě sůl a pepř podle chuti. Oběd bude hotový za chvilku a pochutnáte si na italských těstovinách s kuřecím masem.
Zdroj: mojakuhinja.net