Medové řezy jsou velmi populární a každý je má rád. Potřít je můžete meruňkovým džemem nebo jinou příchutí. Záleží jen na tom, co máte zrovna po ruce a co vám nejvíce chutná. Tento dezert je skvělá volba pro každou příležitost, protože na medovém řezu si pochutná každý. Připravte si domácí verzi tohoto dezertu a nemusíte utrácet v cukrárně. Je to úžasné jednoduché a levné.
Co budete potřebovat?
Na těsto potřebujete 70 dkg mouky, 15 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 6 lžic medu, 6 dkg oleje (másla), 1 lžičku jedlé sody a špetku soli. Medové řezy se neobejdou bez vynikajícího krému. Na ten si připravte 1 litr mléka, 12 lžic krupice, 2-3 balíčky vanilkového cukru, moučkový cukr a citronovou šťávu podle chuti, 20 dkg másla (do vychladlého krému) a džem podle vlastního výběru. Nezapomeňte také na tuk ve spreji nebo máslo na vymazání plechu.
Pracovní postup
Na těsto smíchejte všechny suroviny kromě mouky. Vše smíchejte nad párou do hladka. Jakmile to bude hotové, přidejte mouku. Musíte vám vzniknout světlé těsto. Můžete přidat i více mouky, jestli to bude potřeba. Až budete mít těsto, rozdělte ho na 4 části. Nechte odpočívat po dobu 20-25 minut. Na pomoučeném stole vyválejte těsto na velikost hlubšího plechu. Těsto upečte v předehřáté troubě, dokud nebude hnědé. Další 3 plechy nemusíte vymazávat tukem!
Lahodný krém, poleva a hotovo!
Až budete mít všechny čtyři pláty hotové, udělejte si krém. Smíchejte všechny suroviny kromě másla. To přijde až do hotového krému. Díky tomu bude náplň ještě krémovější. Jakmile bude krém o pokojové teplotě, namažte ho mezi upečené pláty těsta. Jako poslední přijde čokoládová poleva. Čokoládu s trochou mléka a másla si rozehřejte ve vodní lázni, nalijte do dezert a nechte důkladně ztuhnout. Pro rychlejší ztuhnutí můžete dát řezy na chvíli do lednice. Hodně štěstí a dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com