David Hampl
4 ledna, 2023
, ,

Medové řezy jsou velmi populární a každý je má rád. Potřít je můžete meruňkovým džemem nebo jinou příchutí. Záleží jen na tom, co máte zrovna po ruce a co vám nejvíce chutná. Tento dezert je skvělá volba pro každou příležitost, protože na medovém řezu si pochutná každý. Připravte si domácí verzi tohoto dezertu a nemusíte utrácet v cukrárně. Je to úžasné jednoduché a levné.

https://ketkes.com/

Co budete potřebovat?

Na těsto potřebujete 70 dkg mouky, 15 dkg moučkového cukru, 1 vejce, 6 lžic medu, 6 dkg oleje (másla), 1 lžičku jedlé sody a špetku soli. Medové řezy se neobejdou bez vynikajícího krému. Na ten si připravte 1 litr mléka, 12 lžic krupice, 2-3 balíčky vanilkového cukru, moučkový cukr a citronovou šťávu podle chuti, 20 dkg másla (do vychladlého krému) a džem podle vlastního výběru. Nezapomeňte také na tuk ve spreji nebo máslo na vymazání plechu.

https://ketkes.com/

Pracovní postup

Na těsto smíchejte všechny suroviny kromě mouky. Vše smíchejte nad párou do hladka. Jakmile to bude hotové, přidejte mouku. Musíte vám vzniknout světlé těsto. Můžete přidat i více mouky, jestli to bude potřeba. Až budete mít těsto, rozdělte ho na 4 části. Nechte odpočívat po dobu 20-25 minut. Na pomoučeném stole vyválejte těsto na velikost hlubšího plechu. Těsto upečte v předehřáté troubě, dokud nebude hnědé. Další 3 plechy nemusíte vymazávat tukem!

https://ketkes.com/

Lahodný krém, poleva a hotovo!

Až budete mít všechny čtyři pláty hotové, udělejte si krém. Smíchejte všechny suroviny kromě másla. To přijde až do hotového krému. Díky tomu bude náplň ještě krémovější. Jakmile bude krém o pokojové teplotě, namažte ho mezi upečené pláty těsta. Jako poslední přijde čokoládová poleva. Čokoládu s trochou mléka a másla si rozehřejte ve vodní lázni, nalijte do dezert a nechte důkladně ztuhnout. Pro rychlejší ztuhnutí můžete dát řezy na chvíli do lednice. Hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Sdílejte článek