Štítná žláza patří mezi nejdůležitější orgány v našem těle. Jde o orgán, který produkuje hormony pro celé tělo. Jakmile jich začne produkovat příliš málo nebo příliš mnoho, zbytek těla okamžitě zareaguje. Můžete se potýkat s mnoha příznaky a zdravotními problémy. Proto je dobré si ji nechat pravidelně kontrolovat u lékaře. A v případě podezření na problémy můžete začít pít tuto jedinečnou šťávu.
Jaké jsou nejčastější příznaky poruch štítné žlázy?
Většinou se setkáte s hubnutím nebo přibíráním na váze bez příčiny. Potkat vás může také suchost pokožky, bolesti kloubů, únava, úzkosti, nadměrné pocení nebo nepravidelná menstruace (u žen). Příznaky se mění podle toho, jestli jde o hypotyreózu (málo hormonů) nebo hypertyreózy (příliš mnoho hormonů). A také u každého jednotlivce se příznaky trochu liší. V každém případě byste měli navštívit svého lékaře, jestli máte podezření na potíže s tímto orgánem.
Proč pít brusinkovou šťávu
Brusinky obsahují hodně jódu. To je minerál, který pomáhá se správnou funkcí štítné žlázy. Zároveň obsahuje také hodně vitamínu C a antioxidanty, které podporují zdraví tohoto orgánu. A zázvor obsahuje hodně hořčíku, který má prokazatelné účinky na štítnou žlázu. Skořice vám poskytne protizánětlivé vlastnosti, které snižují riziko hypotyreózy. Dohromady získáte jedinečný lék, který vám zajistí zdraví štítné žlázy.
Co budete potřebovat?
Pár jednoduchých ingrediencí postačí k tomu, abyste získali nejen extrémně zdravý, ale také velmi dobrý koktejl pro svou štítnou žlázu. Výroba tohoto jedinečného nápoje není vůbec náročná, zvládne to každý a posílíte své zdraví. Nejen štítnou žlázu, ale podpoříte tím i ostatní orgány v těle. Na výrobu potřebujete pouze:
- filtrovaná voda – 7 hrnků,
- brusinková šťáva – 1 hrnek,
- čerstvě vymačkaná citronová šťáva – ¼ lžíce,
- čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva – ¾ lžíce,
- zázvorový prášek – ¼ lžíce,
- cejlonská skořice – ½ lžíce,
- muškátový oříšek – ¼ lžíce.
Pracovní postup
V hrnci zahřejte vodu a počkejte, dokud nezačne bublat. Jakmile dosáhne bodu varu, přidejte brusinkovou šťávu a koření. Směs vařte asi 20 minut a poté hrnec stáhněte z ohně. Počkejte, dokud nápoj nevychladne na pokojovou teplotu. Teprve poté přidejte citronovou a pomerančovou šťávu. Když je přidáte dříve, ztratí své vlastnosti a přijdete o vitamíny, které obsahují. Nápoje pijte postupně během dne. Nemusíte ho vypít ihned nebo na prázdný žaludek.
Zdroj: bukvarche.com