4 kroky k vynikajícímu jablečnému koláči ze své kuchyně

Jablečné koláče jsou oblíbeným dezertem po desítky let. Hodně lidí se tomuto dezertu vyhýbá, protože si myslí, že je to příliš složité. Dneska vás přesvědčíme, že to není pravda. Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a budete s ním hotoví během chvilky. A získáte skvělý koláč pro celou rodinu i hosty, kteří k vám přijdou na návštěvu.

Co budete potřebovat?

Koláč se skládá z těsta a náplně. Obě části připravíte velmi jednoduše a rychle. Tento koláč je velmi levný, což je v dnešní době také velmi důležité. Díky tomu si ho můžete připravit prakticky kdykoli a nemusíte se obávat, že vám naruší rozpočet na potraviny. Postačí vám jen pár základních ingrediencí a budete mít na talíři vynikající dezert. Na výrobu těsta potřebujete:

  • olej – 150 ml,
  • cukr – 200 gramů,
  • ocet – 1 lžička,
  • jedlá soda – 1 lžička,
  • minerální voda – 100 ml,
  • mouka – 500 gramů.

Na přípravu jablečné náplně:

Čtěte také: Připravte si doma likér z lipových květů

  • jablka – 1 kg,
  • cukr – 200 gramů,
  • moučkový cukr – podle chuti,
  • skořice – podle chuti.

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte všechny ingredience na těsto. Důkladně promíchejte pomocí mixéru, dokud nezískáte zcela homogenní těsto. Rozdělte těsto na dvě stejné části. Jednu polovinu rozválejte na tenký plát a položte do na plech vyložený pečicím papírem. Druhou polovinu také vyválejte válečkem na tenký plát těsta, ale zatím si tuto část nechte na straně. Jakmile budete mít připravené těsto, můžete si připravit jablečnou náplň.

Očistěte jablka nožem a jablka opláchněte. Odstraňte jádřince a jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Vložte jablka do hrnce. Přidejte skořici, vanilkový cukr a celou směs na pár minut ohřejte na sporáku. Musí se lehce provařit, aby jablka změkla. Připravenou náplň nalijte na plát těsta na plechu. Potom ji zakryjte druhým plátem těsta. Koláč pečte v troubě při teplotě 175 stupňů po dobu 35 minut.

Zdroj: kiloretete.ro