Jemná a levná rolka z cukety, vajec a sýra

Levné recepty z pár surovin jsou vždy vítané, protože v dnešní době jsou potraviny velmi drahé. Když můžete pro svou rodinu udělat něco dobrého, zdravého a zároveň levného, je to výhra. Máte-li po ruce cuketu, můžete rodině připravit tuto vynikající roládu. Potřebujete na ni jen tři ingredience a pochutnáte si na velmi netradičním pokrmu z této oblíbené zeleniny.

Reklama
Shutterstock

Co budete potřebovat?

Čím méně surovin je na seznamu v receptu, tím kratší dobu vám zabere příprava. A tím levnější také bude výsledný pokrm. V tomto receptu jsou jen tři základní ingredience. Tak jednoduché a levné jídlo jste již dlouho nejedli. Cuketová roláda je velmi měkká, jemná a pochutnají si na ní všichni. Jestli hledáte lehkou večeři, tohle je recept pro vás. Potřebujete:

Reklama
  • cuketa – 1 ks,
  • vejce – 4 ks,
  • plátkový sýr – 150 gramů,
  • sůl – podle chuti,
  • pepř – podle chuti,
  • olej – podle potřeby.

Pracovní postup

Cuketu opláchněte a nastrouhejte najemno. Poté důkladně vymačkejte z cukety přebytečnou vodu. Můžete k tomu využít látkovou utěrku, do které cuketu zabalíte a točivým pohybem vymačkáte. Tento způsob používaly naše babičky. Na pánev nalijte trochu oleje a cuketu krátce orestujte. Do misky rozklepněte vejce, dochuťte solí, pepřem a přidejte cuketu přímo z pánve. Důkladně směs promíchejte a vraťte ji zpátky do pánve.

Opečte směs na pánvi jako klasickou cuketovou placku. Opéct ji musíte z obou stran, aby se vajíčko zpracovalo a cuketa se z novu prohřála. Z pánve vyklopte placku přímo na pečicí papír. Rozložte na ni plátkový sýr a srolujte ji do tvaru rolády. Upevněte ji pomocí pečicího papíru a nechte ji v tomto tvaru vychladnout. Potom stačí jen pečicí papír odstranit a pochutnat si na vynikající roládě. Sýr se uvnitř teplé rolády rozpustí, takže si vychutnáte tekutý sýr a zdravou cuketovou placku. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz/

Reklama