Černý rybíz vám s touto úpravou vydrží celou zimu

Domácí úrodu vždy musíte uchovat, abyste si na ní mohli pochutnat po celý rok. Velkou výhodou tohoto skladování je fakt, že budete mít vitamíny zadarmo i během mrazivých dnů, kdy budete potřebovat posílit imunitní systém. Navíc pro ně nebudete muset do obchodu, protože vše budete mít krásně po ruce. Zkuste tento recept a rybíz vám vydrží po mnoho měsíců.

Reklama

Co budete potřebovat?

Velkou výhodou tohoto receptu je, že potřebujete jen dvě ingredience. Bohatě vám postačí jen ovoce z vašich keřů a cukr. Nic jiného nepotřebujete na to, abyste ho uchovali až do zimy. Nezapomeňte si připravit ještě mixér, abyste ovoce trochu rozmělnili, protože to je pro tuto metodu velmi důležité. V kuchyni strávíte jen pár minut a budete mít ovoce až do zimy. Na tuto úpravu ovoce si připravte:

Reklama
  • černý rybíz – 1 kg,
  • cukr – 300-500 gramů.
vstolovke.com

Pracovní postup

V první řadě musíte velmi dobře očistit rybíz. Odstraňte stonky a opláchněte ho pod studenou vodou. Potom ovoce rozložte na ručník nebo utěrku a nechte ho uschnout. Vezměte menší nádoby a naplňte je do poloviny celými bobulemi. Zbytek bobulí rozmixujte po částech na pyré a potom ho přesuňte do čisté mísy. Do rozmixované směsi přidejte cukr podle chuti a důkladně promíchejte. Jestli je to nutné, přidejte více cukru. Vše prošlehejte a naplňte hmotou připravené nádoby s rybízem.

vstolovke.com

Druhou možností je začít stejně jako u předchozí metody a všechny plody důkladně očistit. Vezměte trochu rybízu a rozmixujte ho v mixéru. Potom přidejte asi 300 gramů na kilogram bobulí. Důkladně je promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec tuto směs rovnou dejte do připravených krabiček. V obou případech potom vezměte všechny nádoby a umístěte je do mrazáku. Až je budete chtít použít, jen je vyndáte z mrazáku s počkáte. Potom máte dva dny na to, abyste krabičku spotřebovali.

Zdroj: vstolovke.com

Reklama