Černý rybíz vám s touto úpravou vydrží celou zimu

Reklama

Domácí úrodu vždy musíte uchovat, abyste si na ní mohli pochutnat po celý rok. Velkou výhodou tohoto skladování je fakt, že budete mít vitamíny zadarmo i během mrazivých dnů, kdy budete potřebovat posílit imunitní systém. Navíc pro ně nebudete muset do obchodu, protože vše budete mít krásně po ruce. Zkuste tento recept a rybíz vám vydrží po mnoho měsíců.

Co budete potřebovat?

Reklama

Velkou výhodou tohoto receptu je, že potřebujete jen dvě ingredience. Bohatě vám postačí jen ovoce z vašich keřů a cukr. Nic jiného nepotřebujete na to, abyste ho uchovali až do zimy. Nezapomeňte si připravit ještě mixér, abyste ovoce trochu rozmělnili, protože to je pro tuto metodu velmi důležité. V kuchyni strávíte jen pár minut a budete mít ovoce až do zimy. Na tuto úpravu ovoce si připravte:

  • černý rybíz – 1 kg,
  • cukr – 300-500 gramů.
vstolovke.com

Pracovní postup

V první řadě musíte velmi dobře očistit rybíz. Odstraňte stonky a opláchněte ho pod studenou vodou. Potom ovoce rozložte na ručník nebo utěrku a nechte ho uschnout. Vezměte menší nádoby a naplňte je do poloviny celými bobulemi. Zbytek bobulí rozmixujte po částech na pyré a potom ho přesuňte do čisté mísy. Do rozmixované směsi přidejte cukr podle chuti a důkladně promíchejte. Jestli je to nutné, přidejte více cukru. Vše prošlehejte a naplňte hmotou připravené nádoby s rybízem.

vstolovke.com
Reklama

Druhou možností je začít stejně jako u předchozí metody a všechny plody důkladně očistit. Vezměte trochu rybízu a rozmixujte ho v mixéru. Potom přidejte asi 300 gramů na kilogram bobulí. Důkladně je promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec tuto směs rovnou dejte do připravených krabiček. V obou případech potom vezměte všechny nádoby a umístěte je do mrazáku. Až je budete chtít použít, jen je vyndáte z mrazáku s počkáte. Potom máte dva dny na to, abyste krabičku spotřebovali.

Zdroj: vstolovke.com

Reklama