Potřebujete rychle upéct dezert pro hosty, nebo na návštěvu, či jen sladké a chutné potěšení pro rodinu? Tento cheesecake je pro Vás ideálním řešením. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek vynikající.
Co budete potřebovat?
- 250 g krémového sýra (ricotaa, philadelphia)
- 1 plechovku kondenzovaného mléka
- 5 velkých vajec, rozdělené bílky od žloutků
- moučkový cukr
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Troubu si předehřejeme na 170°C.
Připravíme si větší misku, ve které nejprve rozmixujeme sýr do hladka (cca 1 min.), pak k němu přidáme slazené kondenzované mléko a mícháme cca 1 min., na konec přidáme žloutky a mícháme dokud se nám směs úplně nespojí (cca 2 min.).
V další misce si vyšleháme bílky (5-6 min.), na tuhý sníh. Následně ho pomalu a důkladně smícháme s již připravenou směsí.
Připravíme si plech s vyššími okraji, alobal a formu na pečení. Spodek formy obalíme alobalem a nalijeme do ní připravenou směs. Do plechu nalijeme vodu a následně do něj vložíme formu. Dáme péct na 50 minut.
Cheesecake necháme po vyjmutí z trouby vychladnout cca 1 hodinu. Potom ho posypeme práškovým cukrem podle chuti a můžeme podávat.
Dobrou chuť!