Cuketa je typická letní zelenina, kterou většina z nás miluje. Vychutnat si ji můžete na mnoho způsobů. Musíte jen vědět, jak ji upravit a dochutit. Proto se dnes podíváme na pomazánku, kterou můžette využít na snídani i svačinu na výlety. V každém případě si pochutnáte a získáte lahodný produkt, který se v létě vždy hodí. A nepotřebujete ani příliš mnoho ingrediencí.
Co budete potřebovat?
Pár surovin, čerstvá zelenina a dokonalá pomazánka bude vaše. Navíc velmi efektivně zpracujete domácí zeleninu ze své zahrádky nebo dar od šikovných sousedů, kteří jistě své plodiny rozdávají po celém okolí. Vyzkoušejte tento recept a budete si pomazánku vychutnávat každé léto. A uvidíte, že každé léto si ji vychutnáte stejně dobře. Na výrobu potřebujete:
- velká cuketa – 3 ks,
- česnek – 3 stroužky,
- voda
- žloutek natvrdo – 1 ks,
- zakysaná smetana nebo majonéza – 1 lžíce,
- hořčice – 2 lžíce,
- sůl – podle chuti,
- jogurt – 140 gramů.
Pracovní postup
Z cukety odřízněte oba konce a oškrábejte z ní slupku. Poté každý kus rozkrojte napůl a lžící odstraňte semínka. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle. V hrnci si uvařte osolenou vodu a přidejte do ní cuketu. Vařte ji na mírném ohni, dokud nezískáte nádherně měkkou zeleninu. Po uvaření nastrouhanou cuketu opláchněte v čisté vodě a nechte ji okapat. Mezitím si můžete uvařit vaječný žloutek. Až bude hotový a vychladlý, smíchejte ho s jogurtem, prolisovaným česnekem a majonézou.
Do směsi můžete přidat také pár kapek citronové šťávy, pokud chcete ještě zajímavější chuť a trochu více vitamínů. Do směsi přidejte uvařenou cuketu a nakonec pomazánku dochuťte solí a mletým černým pepřem. Vše důkladně promíchejte a máte hotovo. Nezapomeňte pomazánku přesunout do vhodné misky, kterou můžete pevně uzavřít. Skladujte ji v lednici a podávejte ji na čerstvém pečivu. Při podávání můžete přidat také jemně nasekanou pažitku. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: fun.9999999views.com