Zdravá varianta chipsů vás překvapí svou chutí

Reklama

Zdravé chipsy možná zní jako nesmysl, ale vážně si je můžete doma připravit. Místo toho, abyste platili spoustu peněz za čočkové brambůrky, které vám nebudou chutnat, vezměte cuketu a připravte si ve své kuchyni něco mnohem lepšího. Uvidíte, že si pochutnáte a najdete mnohem lepší alternativu k nezdravé pochoutce, na kterou má každý z nás chuť alespoň jednou za čas.

Co budete potřebovat?

Cuketové chipsy připravíte jednoduše a velmi rychle. Jsou sice smažené, ale také obsahují nespočet vitamínů a minerálů. Když k nim přidáte svou oblíbenou omáčku, užijete si jedinečnou chuť ze zdravé zeleniny. Nezapomeňte kousky o osmažení položit na papírovou utěrku nebo ubrousek, abyste odstranili část tuku. Navíc vám stačí jen pár ingrediencí, a to:

  • cuketa – 2 ks,
  • vejce – 2 ks,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • mouka nebo škrob – 3 lžíce.
cpykami.ru

Pracovní postup

Cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky. Můžete k tomu použít mandolínu, protože je to jednodušší a rychlejší než s nožem. Přidejte k nim lžičku soli a důkladně promíchejte. Nechte 15 minut odstát, aby se uvolnila tekutina. Poté zeleninu důkladně vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné tekutiny. Následně oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte ručním mixérem se špetkou soli. Šlehejte, dokud nezískáte pevný a nadýchaný sníh.

cpykami.ru
Reklama

Cuketu vložte do větší mísy a přidejte k ní mouku (nebo škrob) a vaše oblíbené koření. Vše důkladně promíchejte. Poté přidejte vaječné bílky a znovu důkladně promíchejte. Do pánve nalijte dostatečné množství rostlinného oleje a pořádně ho zahřejte. Do rozpáleného tuku vždy vložte polévkovou lžíci cukety a smažte ji z obou stran dozlatova. Křupavou cuketu podávejte se svou oblíbenou omáčkou. Skvěle se hodí tatarská omáčka nebo česnekový dip. Použít ale můžete jakoukoli omáčku, která vám chutná a máte ji po ruce. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: cpykami.ru

Reklama