Bez hnětení, bez čekání: Nejjednodušší domácí chléb!

Domácímu chlebu se nic nevyrovná, jen kdyby jeho příprava nebyla tak složitá a zdlouhavá. Jak se však říká, na každý problém existuje jednoduché řešení. Vyzkoušejte nejjednodušší recept na přípravu vynikajícího domácí chleba bez čekání a mísení.
Potřebujeme:

600 g hladké mouky
500 ml vody
40 g čerstvého droždí
1 lžíci soli (ne vrchovatou)
½ lžíce cukru
Na vrch: kmín, semínka …

hljeb-koji-se-ne-mijesi1

Čtěte také: Klasický chleba jistě znáte, věděli jste ale, že existuje také mléčný chléb? Chcete ho ochutnat? Není nic jednoduššího, než si ho upéct doma. Díky tomuto receptu to budete mít cobydup. Zkuste to!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup:
V malém množství vody rozpustíme cukr a rozmělní kvasnice. Když vyjde kvásek přidáme zbylou vodu a po troše přidáváme mouku, kterou pomocí lžíce nebo vařečky vmícháme do této hmoty, tak, aby se všechny suroviny propojily.
Pak přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut odpočívat (za ten čas se nám zahřeje trouba). Potom z těsta rukama vyformujeme bochánek, který přendáme na pekáč vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby, kde při teplotě 220 stupňů pečeme 30 minut!