Bez hnětení, bez čekání: Nejjednodušší domácí chléb!

Domácímu chlebu se nic nevyrovná, jen kdyby jeho příprava nebyla tak složitá a zdlouhavá. Jak se však říká, na každý problém existuje jednoduché řešení. Vyzkoušejte nejjednodušší recept na přípravu vynikajícího domácí chleba bez čekání a mísení.
Potřebujeme:

600 g hladké mouky
500 ml vody
40 g čerstvého droždí
1 lžíci soli (ne vrchovatou)
½ lžíce cukru
Na vrch: kmín, semínka …

hljeb-koji-se-ne-mijesi1

Čtěte také: Nikdy jsem nevěděla, jak správně uvařit meruňkový kompot. S tímto návodem se mi podařil ten nejlepší za celé roky!

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup:
V malém množství vody rozpustíme cukr a rozmělní kvasnice. Když vyjde kvásek přidáme zbylou vodu a po troše přidáváme mouku, kterou pomocí lžíce nebo vařečky vmícháme do této hmoty, tak, aby se všechny suroviny propojily.
Pak přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut odpočívat (za ten čas se nám zahřeje trouba). Potom z těsta rukama vyformujeme bochánek, který přendáme na pekáč vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby, kde při teplotě 220 stupňů pečeme 30 minut!