Skořicové šneky nejenže provoní váš domov, navíc i chutnají úžasně a v ledničce vydrží více než 5 dnů

Skořicové šneky, nebo chcete-li skořicové vosí hnízda, to je to pravé ořechové na chladné podzimní večery. Skořice rozvoní váš domov a jemné teplé pečivo potěší každý mlsný jazýček. Určitě jste si podobné pečivo už někdy zakoupili v obchodě. Díky tomuto receptu si je můžete připravit i doma.

Reklama

slimaky1

Když jsem tento recept zkoušela poprvé, byla jsem opravdu překvapená z té výrazné skořicové chuti a náš byt voněl po skořici ještě dva další dny. Tuto vůni miluji a považovala jsem to za extra výhodu ke skvělému receptu. Skořicové šneky vydrží v chladničce ještě dalších 5 dnů, takže pokud se nesní hned, můžete je mít celý týden na snídani. Stačí je na pár vteřin ohřát v mikrovlnné troubě.

Budete potřebovat:

na těsto

  • 7 gramů sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku změklého másla
  • 1 lžičku soli
  • 2 vajíčka
  • 4 hrnky hladké mouky
  • na náplň
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce mleté skořice
  • 1/3 hrnku změklého másla

slimaky2

Na krém (nemusíte použít)

Reklama
  • 6 lžic másla
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/4 hrnku krémového sýru / tvarohu
  • půl lžičky vanilkové esence
  • špetku soli

Postup:

Droždí rozmícháme v teplém mléce v nějaké menší misce. Ve větší misce si smícháme cukr, máslo, sůl, vajíčka a mouku. Vše dobře promícháme a do celé směsi přidáme droždí s mlékem. Nejlepší je použít kuchyňský robot, ale dobře vám postačí i ruce nebo vařečka na těsto. Vzniklé těsto necháme v misce a okraje můžeme trochu potřít olejem. Misku překryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou a necháme ho odpočívat 30 až 45 minut, dokud těsto nebude alespoň dvakrát větší. Následně těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký obdélník o rozměrech přibližně 40 x 30 centimetrů a s tloušťkou kolem 5 milimetrů. Na těsto přidáme náplň, kterou jsme si připravili, dokud těsto odpočívalo.

slimaky3 Troubu si můžeme zapnout a nastavit na teplotu 180 stupňů Celsia. Plech si vymažeme olejem. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na cca 1,2 centimetrové hlemýždě. Poklademe je na plech a necháme mezi nimi dostatečně velké mezery.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

slimaky4 Šneci přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě dalších 30 minut. Mezery se vyplní a vznikne konzistentní těsto, které se ale po upečení bude dát snadno rozebírat. Těsto nakonec dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.

slimaky5 Mezitím si můžeme připravit krém. Stačí, když v misce smícháme všechny ingredience dokud nevznikne jednotná hmota. Krémem můžete šneky polít po dopečení, ale výborné jsou i bez krému. Dobrou chuť.

slimaky6 Skvělý recept, kterým potěšíte zejména vašich nejmenších. Skořice má skvělou chuť a ještě hezčí vůni a hlavně o svačinu vašich dětí je alespoň na jeden den postaráno.

Reklama