Domů RECEPTY Skořicové šneky nejenže provoní váš domov, navíc i chutnají úžasně a v...

Skořicové šneky nejenže provoní váš domov, navíc i chutnají úžasně a v ledničce vydrží více než 5 dnů

Skořicové šneky, nebo chcete-li skořicové vosí hnízda, to je to pravé ořechové na chladné podzimní večery. Skořice rozvoní váš domov a jemné teplé pečivo potěší každý mlsný jazýček. Určitě jste si podobné pečivo už někdy zakoupili v obchodě. Díky tomuto receptu si je můžete připravit i doma.

slimaky1

Když jsem tento recept zkoušela poprvé, byla jsem opravdu překvapená z té výrazné skořicové chuti a náš byt voněl po skořici ještě dva další dny. Tuto vůni miluji a považovala jsem to za extra výhodu ke skvělému receptu. Skořicové šneky vydrží v chladničce ještě dalších 5 dnů, takže pokud se nesní hned, můžete je mít celý týden na snídani. Stačí je na pár vteřin ohřát v mikrovlnné troubě.

Budete potřebovat:

na těsto

  • 7 gramů sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/3 hrnku změklého másla
  • 1 lžičku soli
  • 2 vajíčka
  • 4 hrnky hladké mouky
  • na náplň
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce mleté skořice
  • 1/3 hrnku změklého másla

slimaky2

Na krém (nemusíte použít)

  • 6 lžic másla
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/4 hrnku krémového sýru / tvarohu
  • půl lžičky vanilkové esence
  • špetku soli

Postup:

Droždí rozmícháme v teplém mléce v nějaké menší misce. Ve větší misce si smícháme cukr, máslo, sůl, vajíčka a mouku. Vše dobře promícháme a do celé směsi přidáme droždí s mlékem. Nejlepší je použít kuchyňský robot, ale dobře vám postačí i ruce nebo vařečka na těsto. Vzniklé těsto necháme v misce a okraje můžeme trochu potřít olejem. Misku překryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou a necháme ho odpočívat 30 až 45 minut, dokud těsto nebude alespoň dvakrát větší. Následně těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký obdélník o rozměrech přibližně 40 x 30 centimetrů a s tloušťkou kolem 5 milimetrů. Na těsto přidáme náplň, kterou jsme si připravili, dokud těsto odpočívalo.

slimaky3Troubu si můžeme zapnout a nastavit na teplotu 180 stupňů Celsia. Plech si vymažeme olejem. Těsto opatrně srolujeme a nakrájíme na cca 1,2 centimetrové hlemýždě. Poklademe je na plech a necháme mezi nimi dostatečně velké mezery.

slimaky4Šneci přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě dalších 30 minut. Mezery se vyplní a vznikne konzistentní těsto, které se ale po upečení bude dát snadno rozebírat. Těsto nakonec dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.

slimaky5Mezitím si můžeme připravit krém. Stačí, když v misce smícháme všechny ingredience dokud nevznikne jednotná hmota. Krémem můžete šneky polít po dopečení, ale výborné jsou i bez krému. Dobrou chuť.

slimaky6Skvělý recept, kterým potěšíte zejména vašich nejmenších. Skořice má skvělou chuť a ještě hezčí vůni a hlavně o svačinu vašich dětí je alespoň na jeden den postaráno.

Kam dál?

Sladké brambory jsou trendy FIT zeleninou, kterou si můžete připravit na spoustu způsobů! Zde je pár tipů a triků, jak si je jednoduše připravit!

5 receptů na jednoduché zapečené pokrmy, které budete mít připravené raz dva!

Nedaří se Vám připravit lahodnou rýži, neboť ať děláte, co děláte, vždy ji převaříte? Zde je pár tipů, jak docílit lahodné a nadýchané rýže!

Věděli jste, že si cheescake můžete připravit i týden předem? Zde je pár tipů, jak si připravit pravý domácí lahodný Cheescake!

Chystá se k Vám celá rodina na Velikonoce? Co takhle si je trochu zpestřit?! Připravte návštěvě tento velikonoční uvítací drink!

Další články