Znáte plněnou papriku? Ano? Ale tato kombinace vám příliš nechutná? Máme pro vás řešení! Vyzkoušejte plněnou cibuli. Můžete ji podávat k rajské omáčce nebo klidně k bramborám či salátu. Použití cibule plněné mletým masem a obalené ve slanině je všestranné. Ten, kdo má rád pečenou cibuli a mleté maso, určitě nebude zklamaný. A ostatní budou příjemně překvapeni.
Reklama
Ingredience
- 2 ks velké cibule,
- 450 g mletého masa (mix vepřového a hovězího masa),
- sůl, pepř podle chuti,
- grilovací koření v množství podle chuti,
- 1 ks vejce,
- 1 hrst strouhanky,
- 250 g slaniny (nakrájené na plátky),
- barbecue omáčka na potření cibulí,
- 2 lžíce petrželové nati,
- 30 g oleje.
Příprava
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Cibuli oloupejte a rozdělte na jednotlivé vrstvy. Čím větší bude cibule, tím lépe se vám to bude dělat. Abyste od sebe jednotlivé vrstvy dostali, budete muset cibuli na jedné straně naříznout.
- Hovězí maso osolte, opepřete a přidejte grilovací koření podle chuti. Vmíchejte i vejce. Směs pořádně promíchejte, nakonec přidejte i hrst strouhanky a nasekanou petrželovou nať.
- Tuto masovou směs umístěte do rozebraných vrstev cibule tak, jak to vidíte na obrázku.
- Poté cibuli zabalte do slaniny a připevněte párátkem.
- Cibule skládejte vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem a pečte asi 40 minut.
- Poté cibule vyjměte z trouby, potřete je barbecue omáčkou a dejte pod gril, kde je ještě 5 minut zapékejte.
- Dobrou chuť!
Reklama