Plněná cibule ve slaninovém kabátku

Znáte plněnou papriku? Ano? Ale tato kombinace vám příliš nechutná? Máme pro vás řešení! Vyzkoušejte plněnou cibuli. Můžete ji podávat k rajské omáčce nebo klidně k bramborám či salátu. Použití cibule plněné mletým masem a obalené ve slanině je všestranné. Ten, kdo má rád pečenou cibuli a mleté maso, určitě nebude zklamaný. A ostatní budou příjemně překvapeni.

Ingredience

  • 2 ks velké cibule,
  • 450 g mletého masa (mix vepřového a hovězího masa),
  • sůl, pepř podle chuti,
  • grilovací koření v množství podle chuti,
  • 1 ks vejce,
  • 1 hrst strouhanky,
  • 250 g slaniny (nakrájené na plátky),
  • barbecue omáčka na potření cibulí,
  • 2 lžíce petrželové nati,
  • 30 g oleje.

Příprava

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Cibuli oloupejte a rozdělte na jednotlivé vrstvy. Čím větší bude cibule, tím lépe se vám to bude dělat. Abyste od sebe jednotlivé vrstvy dostali, budete muset cibuli na jedné straně naříznout.
  3. Hovězí maso osolte, opepřete a přidejte grilovací koření podle chuti. Vmíchejte i vejce. Směs pořádně promíchejte, nakonec přidejte i hrst strouhanky a nasekanou petrželovou nať.
  4. Tuto masovou směs umístěte do rozebraných vrstev cibule tak, jak to vidíte na obrázku.
  5. Poté cibuli zabalte do slaniny a připevněte párátkem.
  6. Cibule skládejte vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem a pečte asi 40 minut.
  7. Poté cibule vyjměte z trouby, potřete je barbecue omáčkou a dejte pod gril, kde je ještě 5 minut zapékejte.
  8. Dobrou chuť!