Kuřecí maso je u nás oblíbená a vděčná potravina, se kterou to u rodiny nikdy nemůžu zkazit. Na tenhle recept jsem narazila náhodou, ale natolik mě oslovil, že bych se o něj s vámi ráda podělila. I vás totiž určitě ohromí chuť jemného kuřecího masíčka, které se marinuje v jogurtové omáčce. Zaručuji vám, že takovou laskominu jste určitě ještě nejedli!
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše? Tak nějak bych mohla vystihnout recept na kuřecí maso marinované v jogurtu. U nás doma ho připravujeme několikrát do měsíce a pokaždé slaví velký úspěch. Připravte ho sobě a rodině i vy a dejte mi vědět, jestli tahle dobrota zabodovala i u vás!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 600 g kuřecího masa
- 1 hrníček bílého jogurtu
- zelenou cibulku
- česnek podle chuti
- bylinky podle chuti
- olej
- koření dle chuti
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na větší kousky.
- V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření dle chuti.
- Přidejte vámi vybrané bylinky, se kterými radím to nepřehánět, aby směs nebyla příliš aromatická.
- Kuřecí maso vložte do připravené směsi a nechte jej alespoň hodinu marinovat a odpočívat v lednici. V tomto případě platí, že čím déle masíčko v marinádě necháte, tím bude jemnější, takže se nebojte nechat jej marinovat klidně celou noc.
- Kousky masa vyjměte z marinády a vložte na pánev s rozehřátým olejem.
- Restujte z obou stran, dokud se maso neuzavře.
- Poté k němu přidejte jogurtovou směs, nakrájenou zelenou cibulku a nechte vařit.
Kuřecí maso restované v jogurtu můžete podávat s čímkoli, co máte doma rádi – s bramborem, rýží nebo třeba s hranolkami.